Kwasi Kwarteng признава, че изплащането на ипотечните му кредити е нараснало „значително“ след неговия мини-бюджет

...
Той обаче отрече да е виновен за по-широката икономическа ситуация
Коментари Харесай

Той обаче отрече да е виновен за по-широката икономическа ситуация и нарастващите лихвени проценти, които според него попадат под отговорността на Bank of England.

Говорейки с Camilla Tominey от GB News, г-н Kwarteng беше попитан дали има някакво съчувствие към онези, които са изправени пред по-високи разходи за ипотека.

„Разбира се“, отговори той .

„Вероятно разкривам твърде много: аз съм на тракер, така че и аз съм засегнат. Повишиха се значително.“

„Прекъсвам всичко навън, само за да оцелееш'

Попитан дали е бил "прецакан от собствения ти мини-бюджет?", той отговори: "Не, изобщо не, защото Камила смесваме две неща."

Министърът на Уелс Дейвид Т. С. Дейвис докладва на полицията за листовка на сайта на пътешественика

Той добави: „Банката на Англия отговаряше за инфлацията и моята лихва за проследяване и процентите за проследяване на други хора ще бъдат свързани с лихвения процент на банката и какъвто и да е маржът, който трябва да платите.

„И причината, поради която лихвените проценти са се повишили много високо, е, че напълно пропуснахме целта за инфлацията , сме напълно погрешно преценили инфлацията."

Запитан с колко се е повишила ипотечната му сметка, г-н Kwarteng каза: "Много. Купихме къщата през 2021 г., така че оттогава тя се повиши доста.

„Аз съм също толкова изложен на лихвените проценти, колкото всеки друг.“

В неговия мини-бюджет на 23 септември г-н Kwarteng разкри £45 милиарда необезпечени данъчни облекчения и обещанието за премахване на най-високата данъчна ставка от 45p.

Минибюджетът, известен още като „фискалното събитие“, предизвика турбуленция в финансовите пазари, накараха паунда да се срине и доведе до спиране на пенсионните фондове от Bank of England да се сриват и повишават лихвите по ипотечните кредити.

Инфлацията трябва да „спадне през следващите месеци“

Разходите за ипотеки след сътресенията на мини -бюджет, докато заемодателите изтеглиха рекорден брой ипотеки за един ден през следващата седмица.

Миналия месец фиксираните лихвени проценти по ипотечните кредити отново се покачиха след кратък спад, според компанията за финансова информация Moneyfacts.

Прочетете повече:
Натискът върху наемателите е симптом на британската жилищна криза на предлагането и достъпността
Wilko: 12 000 работни места са изложени на риск, тъй като веригата за търговия на дребно в Обединеното кралство е на ръба на колапс

Междувременно централната банка на Англия повиши лихвените проценти за 14-и пореден път в четвъртък, повишавайки официалния си лихвен процент до 5,25%.

Увеличението от четвърт процентен пункт беше по-малко, отколкото очакваха някои икономисти, след публикуването на последния месец.

Инфлацията в момента възлиза на 7,9%.

Гуверньорът на централната банка на Англия Андрю Бейли защити повишението на лихвения процент на основание, че е необходимо да се намали инфлацията до целта от 2%.

„Знаем, че инфлацията удря най-силно най-незаможните и трябва да сме абсолютно сигурни, че ще падне обратно до целта от 2%. Ето защо повишихме лихвите до 5,25% днес“, каза той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР