Квотите за наемане на работа на хора с увреждания ще

...
Квотите за наемане на работа на хора с увреждания ще
Коментари Харесай

Онлайн платформа помага на хората с увреждания да започнат работа

Квотите за наемане на работа на хора с увреждания ще влязат в действие до няколко месеца. Те ще са наложителни за компаниите с 50 и повече чиновници, като се позволяват и изключения.

Онлайн платформа към този момент оказва помощ на бизнеса и хората с увреждания да се " намерят ". Платформата е построена с евросредства, като цената на плана е близо 200 хиляди лв..

В платформата се записват работодатели и хора с увреждания, които търсят работа. Създателите й споделят, че капацитетът за растеж на заетостта измежду тези хора у нас е огромен. Изчисляват, че в претовареност могат да се включат още към 120 хиляди души.
По-облекчен ред за безплатните винетки за хора с увреждания Промяната е обвързвана с въвеждането на електронен вид на винетките от следващата година
Стоянка е с над 20 години стаж като шивачка и с трайно увреждане. Доволно е, че сега работи, тъй като за хората като нея намирането на прехранване е мъчно.

„ Аз търсих такава – по-лека, по-спокойна работа, да не е натоварено, тъй като не мога да работя тежък физически труд”, споделя Стоянка Димитрова.

До края на март би трябвало да е подготвен Правилникът за използване на новия закон за хората с увреждания. В него ще се разпишат и различните ограничения, които компаниите ще могат да ползват, с цел да се освобождават от квотите.

И едвам по-късно бизнесът ще бъде наблюдаван за осъществяването им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР