Квотата за улов на калкан за България и Румъния е

...
Квотата за улов на калкан за България и Румъния е
Коментари Харесай

Съветът на ЕС прие регламента за определяне на риболовните възможности за ЕС в Черно море за 2018 г., увеличава се с 32% квотата за калкан

Квотата за улов на калкан за България и Румъния е увеличена, а тази за трицоната (цаца) се резервира на равнищата от 2017 година Така за първи път след присъединението на страната ни към Европейски Съюз квотата за улов на калкан ще бъде увеличена през 2018 година, оповестиха от Министерството на земеделието и храните.

На 11 декември Съветът на Европейски Съюз в състав „ Земеделие и риболовство “ дефинира общ позволен улов на нивата, открити от многогодишния проект за ръководство на риболова на калкан (644 тона), контрактуван на 41-вата годишна среща на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море (GFCM) през месец октомври 2017 г.
Тогава бе реализирано доста нарастване на квотата за улов на калкан за кораби на Европейски Съюз.

През идната година България и Румъния ще имат право да реализират лов на риба на калкан общо в размер на 114 тона, което е с 32% повече по отношение на досегашното позволено количество. Това е сериозен триумф за България поради огромното значение на този тип лов на риба за бранша и предизвикването за основаване на условия за равнопоставеност сред всички черноморски страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР