Кворумът пак скара депутатитеНови проблеми с кворума белязаха началото на

...
Кворумът пак скара депутатитеНови проблеми с кворума белязаха началото на
Коментари Харесай

Кворумът пак скара депутатите

Кворумът отново скара депутатите
Нови проблеми с кворума белязаха началото на днешното съвещание на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Парламентът проработи от втория опит, откакто при първата регистрация в пленарна зала имаше единствено 119 народни представители, при нужен най-малко от 121.

След като съвещанието стартира, от ГЕРБ укориха опозицията, че още веднъж не се записва, макар че първа точка от дневния ред на депутатите е законопроект, импортиран от Българска социалистическа партия.

„ Въпреки че внасят точка, която съгласно тях е значима, те не се записват и целят да провалят съвещанието, което би трябвало да прегледа техния законопроект. Това към този момент ми се коства леко несъответстващо държание от страна на Българска социалистическа партия. Когато внасяте точка, най-малко се регистрирайте! За да покажете, че имате ангажимент към личния си закон “, прикани Тома Биков депутатите от опозицията.

Според него за ръководещото болшинство кворумът не е проблем, а подобен е неналичието на „ съответна съпротива “.

На тези обвинявания отговор даде депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. От парламентарната естрада той изясни, че в действителност трима народни представители от левицата са се записали. „ Няма наши и ваши закони. Всички закони са за българските жители и се гласоподават за българските жители. Това, че вие желаете да прокарате някакви лобистки закони и по-късно се отмятате, си е ваша работа “, контраатакува Стойнев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР