Кворумът на парламента пропадна и днес и и така Народното

...
Кворумът на парламента пропадна и днес и и така Народното
Коментари Харесай

Кворумът пак пропадна - ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане се разхождат по коридорите

Кворумът на Народното събрание пропадна и през днешния ден и и по този начин Народното събрание не съумя да стартира работа. Депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, "Има подобен народ " и "Възраждане " не се записаха, а единствено обикаляха по коридорите.

Регистрираха се единствено 110 народни представители при нужни 121 депутати.

Народните представители трябваше да обсъдят процедурните правила за избирането на нов ръководител на Народното събрание. Вчера "Продължаваме смяната " оповестиха, че няма да издигат още веднъж кандидатурата на досегашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев, защото "нямат болшинство ".

Въпреки слуховете ръководителят на 45-ото и 46-ото Народно заседание Ива Митева от Има Такъв Народ съобщи, че няма упоритости да се кандидатира за председателското място.

Зам.-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов уточни, че след 30 минути ще направи втора инспекция на кворума в опит съвещанието въпреки всичко да стартира.

Вчера трите му опита за събиране на кворум бяха несполучливи.

При втората инспекция на кворума, която беше близо час след първата, се записаха единствено 112 народни представители.

"Явно е значимо да бъде гласуван избор на съмнение на държавното управление, само че не и Народното събрание да продължи естествения си ход на работа. За страдание през днешния ден няма да можем още веднъж да работим. Желая ви прекрасен ден, сътрудници! ", съобщи зам.-председателят на Народно събрание Мирослав Иванов.

Така Народното събрание безславно завърши работата си през днешния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР