Кво става ли? Ето най-общо – ремнантите от СИК, които

...
Кво става ли? Ето най-общо – ремнантите от СИК, които
Коментари Харесай

Res LI: Хамская власть

Кво става ли? Ето най-общо – ремнантите от СИК, които са на власт посредством знаете кой, “шибат ” (с опрощение за старогръцкия термин, биен сюр) фелоу-ремнантите от ВИС, в тази ситуация ветковците и миньовците. Внезапно. Сякаш никой в никакъв случай не е знаел с кви богоугодни неща като контрабанда и дедесарство се занимават погнатите - през последните двайсетина и недостатък години. Дет вика сътрудника Джордж Хърбърт Мийд, като че “специално ” за този герберастки избирателен поход: through the capacities for self, humans can see themselves as objects of evaluation in a situation; and through such self-awareness and self-evaluation they can control and regulate their responses.
 Res L: Мистър 70% (Soul-searching)  Res XLIX: Homo homini Bulgarus  Res XLVIII: ГЕРБСДПС  Res XLVII: Буци Борисов, Лиза Джерърд и Джаксън Полък
***

Или пък, в случай че позволите, да перифразираме гения Алеко (може и да го “парафразираме ”, само че различен път ще обясня разликата): “Разпалената фикция на въсточните поети ни нескрито, ни в сън не е могла да полети до такава висота, до която е достигнал хладният разум на ръководещите останки от СИК ”. Ironically, по-важното за вас е, че ви ръководят всякакви паши, на места благодарение на един ага (of recent ТЕЦ-Варна fame). Сякаш сме 1835, примерно.

***

Но да “елаборираме ”, с цел да си оправим чесновия усет в устата (можем ли въобще?): играта е надалеч по- “дълбока ”, и казусът с “изгорените документи ”, оголен от еврофинансирани “журналисти ”, го потвърждава. Т.е. някакъв служител, комуто е писнало, лийк-ва някво инфо за компания на един безпределно прелестен човек, вид “олигарх ”, обвързван с горивата. И това има две измерения: по-сериозното е, че властта подсказва на въпросния, че в случай че са правилни слуховете, че ще финансира чисто нов политически план, ще го “тричат ” нечовешки; по-несериозното (а може би и паралелно) е, че Буци – и най-много Цацаров – употребяват ПР-принципа на разсеяното влияние. Нещо като “колкото повече нови тъпотии, толкоз повече забравяте за Своге и другите скандални, крадливи свинщини ”.

***

Тук ключът е Цацаров, който не желае безславно да се пенсионира в трета глуха (т.е. в КС), а желае да си тръгне с bang, а не whimper. Подсказва ви, че още е “жив ”. Затва и горенето (сякаш някво ДС-тип фор фифти уан по Бредбъри) на документи.

***

The best lack all conviction, while the worst are full of passionate intensity.

***

Какистокрация, нали помните.

***

Или, съгласно Хворобьов (онзи вечен, притеснен дребен човечец-монархист-реклузив на Иля Арнолдович и Евгений Петрович) – “хамская власть ”.

***

Евентуалният резултат, да предположа: на Арабаджиев ще му вземат “Индийския ” (както ние, старите софиянци, от известно време викаме на някогашния “Японски ”), само че едвам като се върне от Кения, Танзания, Занзибар или Бурунди, а на Миньо – цЕлата скица за цигарките и ДДС-то. С нужния звук, с цел да забравим за споразумението ГЕРБСДПС.

***

“Вывести! Из состава! Примкамера! В четыре года! Хамская власть ” – сърди се Фьодор Никитич, много “тоскливо ”. Можем напълно свободно да го преведем по този начин: “Стабилност! Кражби! Това, което имаме като! Просташка власт! ”

***

Онзи Spiritus Mundi на Йейтс не просто е довиждане, доста по-лошо - към момента чакаме да поникне у нас.

***

Борисовската България: този потопен транспортен съд, който бълва токсичен властови мазут от към този момент десетина години насам. Feat. Българска социалистическа партия и Бенчи Бенч.

***

Патриотчетата са най-смешни, само че и някак най-разумни – осребряват трескаво, щот различен път няма да има. Онзи Манолев беше техен претендент за министър на превоза, само че Буци и Цецко ги пернаха през ръцете. Щот “транспорЪта, транспорЪта ”, дет пееше огромният сатирик Тодор Колев, би трябвало да си остане при главните крадци от ГЕРБ. За сметка на това, оставят районното при Шиши, щот не им би трябвало война късно.

***

А, забравих - МВР-то също остава при главния шишко. Буцевото разпределение на порции от ден на ден става “давам още по-големи порции на другия пълен, щот си е ебало майката, требва да избутаме и тоя мандат ” (пак с опрощение за старогръцкия).

***

Да му е честито МВР-то на Дебелия, подсилен от онази lady of negotiable virtue, Сидеров. Тя, т.е. Волен, доста обича парите, тези железни колелца. Какие деньги? Вы, кажется, спросили меня про какие-то деньги?

***

Досущ като в Холберговата сюита на Григ, тъгата от безизходицата настава непреклонно. И краш-чинелът на митинга, даже отново да направи “джшшшшш ”, ще отзвучи безславно.

***

Но макар “велтшмерц ”-а, който е обзел като токсичен газ силата за митинг, се нуждаем от анаксагоровото “ананкайон ”, т.е. би трябвало.

***

Трябва.

***

Щот или протестирате, или сте тихи съучастници. И заприличвате по нещо на Гудрун Бурвиц, дъщерята на Химлер. Тя до неотдавна настояваше (досущ като част от родната посткомунистическа номенклатура), че татко й е “окалян ” и по негово време всичко е било тъкмо, един тип. Вероятно знаете какво е Stille Hilfe. И Schutzstaffel. И десетките “екарисажи за хора ”. А може би не знаете. Кой знае.

***

Предупредих ли ви преди няколко месеца за ТЕЦ-Варна? Пак на вятъра. Ето че в този момент Агата (ма не Агата Кристи) и Ковачки си разпределиха “студения запас ”. А че Агата излиза напълно на челото, като най-наядената въшка, значи, че към този момент напълно не ИМ пука. Вече официализират обстоятелството, че сте плебеи.

***

Елит v прекариат: доста наподобява на негласното разделяне в немския народен тим по футбол, Kanaken против Kartoffeln. (Боя се, че при нас политическият хайлайф в действителност е “Kartoffeln ”, единствено че като че ли през февруари – прораснали, леко зеленясали, с съмнение за “отровни ”, макар обичайното “съхранение ” на мрачно.)

***

Още един инцидентен паралел: когато WADA разпореди на самостоятелни специалисти да проверяват съветската спекулация с държавно спонсорирания допинг за спортистите им, в отчета на оня канадски професор (забравих му името) имаше едно смазващо умозаключение, което е като тиха присъда за цялата днешна “въсточност ”: " Deeply rooted culture of cheating at all levels ”.

***

Тъкмо по този начин некви като “Грейс ” (или “Трейс ”, не помня тъкмо името на фирмата) се хранят, до момента в който в действителност са държавни хранилки на шишковците.

***

Българската стопанска система: към момента изнасяме скрап-а от татово време. И към момента обичаните компании взимат парите за нов асфалт, само че в действителност рециклират Татовия, посредством специфични машини. Затова и се кандилкате по Буцевите “нови ” пътища. В този смисъл, соц-ът не е завършил, суровинно и всячески.

***

Соц-ът още ГИ храни, дружно с еврофондовете и “целевите ” обири от бюджета, т.е. вашите пари. 

***

Новите министри: какъв е смисълът да сменяш камилите, когато самият лидер на кервана не става, с изключение на за пандиза?!

***

А прокуратурата все по този начин е прокурВатура. Или “Прикриватура ”. Или пък, по–простичко казано, мекият шанкър на това статукво.

***

Ето и напълно простичко пояснение по какъв начин се стигна дотук: плебсът ненадейно получи достъп до медия посредством технологиите, намерения се за (бого)равен с фактически образованите, качи се на сцената, изпочупи декорите и някак пътем реши, че и няма потребност да работи. Щот “може и по този начин ”. Т.е. може часове наред просто да си скрол-ваш ФБ-фийда и отново да сглобиш някакво битие. Не е строго българско събитие, надалеч не – само че като че нашият прекариат е изключително добър в това. И по традиция избира хамската власт.

***

И незабавно към “действително образованите ”: докога ще смятате, че вие сте “относително добре ” и можете да битувате под тази хамская нео-БКП власть на съглашателите ГЕРБСДПС?

***

В този смисъл, Дейвид Хюм, чийто палец на крайници човек би трябвало да пипне за интелектуално здраве и благодат в Единбург, споделя: “Необходимата връзка постоянно зависи от решението, а не решението – от нужната връзка ”.

***

Дали направихте нужната връзка?

***

Още нещо: би трябвало да сме като Фра Анджелико от Фиезоле край Флоренция (1387-1455). Както той ползва новите “методи ” на Мазачо преди този момент, само че и революционизира “куатрочентото ”, по този начин и ние да бъдем революционни и умни. Макар и да не сме монаси от доминикански медал. 

***

Всъщност, ето за какво: властта у нас не е просто “хамска ” – тя е тип еманация на мимикрията на Вавилов. И се багра, че е необратимо.

NB! Адвокатът на OFFNews.bg припомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става единствено с категорично документално позволение от OFFNews.bg и създателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР