Квебек се отказа от плановете си да наложи данък върху

...
Квебек се отказа от плановете си да наложи данък върху
Коментари Харесай

Квебек разхлабва мерките: Отказва се от данъка за неваксинирани

Квебек се отхвърли от проектите си да наложи налог върху хора, които не са имунизирани против COVID-19, откакто се опълчи на противоречивата мярка. Допълнителните ограничавания също ще бъдат анулирани по-късно този месец.

Във вторник министър председателят на Квебек Франсоа Лего сподели, че е подготвил законопроект, който да бъде импортиран в Народното събрание.

„ Разбирам, че това разделя жителите на Квебек и тъкмо в този момент би трябвало да изградим мостове, с цел да се изслушваме един различен, жителите на Квебек би трябвало да останат единни “, сподели той по време на конференция за обстановката с COVID-19 в Квебек. „ Виждаме възходящо неодобрение. Видях, несъмнено, реакцията на опозиционните партии. Така че мисля, че нося и отговорност оттатък отбраната на сигурността на жителите на Квебек, като подбутвам Квебек да се имунизира. Аз също нося отговорност всички тези хора в действителност да се научат да живеят дружно. Не желаеме разграничен Квебек. ”

Правителството на Лего към този момент беше похвалено за решението. Канадската федерация на данъкоплатците съобщи във вторник, че министър председателят е направил верния ход. „ Необходим е непретенциозен човек, с цел да признае грешката си, а министър председателят Франсоа Лего сигурно сподели скромната си страна и направи вярното нещо през днешния ден “, сподели шефът на CTF Квебек Рено Бросар в изказване. „ Данъкът върху имунизациите би отворил цяла кутия на Пандора за нови налози, основани на опазването на здравето, и данъкоплатците са признателни, че ще остане затворена“.

Предложението беше признато отрицателно от мнозина, в това число демократичния здравен критик Монсеф Дераджи, който предвижда, че концепцията ще бъде изоставена по същия метод, по който Квебек отстъпи от проекта си да принуди здравните служащи да се имунизират или да бъдат отстранени без възнаграждение. Конституционни юристи и групи за цивилен права също сложиха под въпрос законността на оферти налог.

Тъй като броят на признатите в болница продължава да понижава през последните дни и все по-малко здравни служащи отсъстват, управляващите в Квебек оповестиха, че към този момент е допустимо да се отстранен множеството ограничавания за публичното здраве.

От 14 февруари фитнес залите и спа центровете ще могат да отворят още веднъж своите уреди при 50 % потенциал, разгласи Лего във вторник. Клиентите ще би трябвало да носят маска за лице и да съблюдават физическа отдалеченост, макар че ще могат да я смъкват по време на „ интензивни интервали на подготовка “, се споделя в инструкциите на здравното министерство.

Спортът за възрастни и артистичните действия също ще се възобновят на 14 февруари за групи до 25 души, само че игрите, надпреварите и шампионатите към момента са неразрешени. Съблекалните би трябвало да останат на 50 % потенциал и би трябвало да се съблюдават разпоредбите за носене на маска и физическото разграничаване.

В понеделник заведенията за хранене на закрито отвориха още веднъж в Квебек с половин потенциал и с най-много четирима души на маса.

Правителството на провинцията по-рано разгласи, че заведенията, кината и арените ще бъдат позволени да отворят още веднъж при 50 % потенциал на 7 февруари с най-много 500 души.

Местата за поклонение също ще бъдат позволени да отворят още веднъж при половин потенциал на тази дата с най-много 250 души и със наложително условие за паспорт за ваксина.

Лего сподели във вторник, че 10 600 здравни служащи към момента отсъстват от работа, само че „ обстановката в лечебните заведения се усъвършенства “.

Предпазливият метод е повода други предприятия да останат затворени в Квебек, като питейни заведения и нощни клубове, защото провинцията се стреми да продължи да отваря още веднъж повече браншове на стопанската система на стадии.

„ Трябва да се уверим, че няма да предизвикаме в действителност високи равнища на контакт. Ето за какво това са ограниченията, които са подхванати до момента “, сподели доктор Люк Бойло, краткотраен шеф на публичното опазване на здравето на провинцията. „ Очевидно е, че е проучено доста и проучването ясно споделя, че това са места, където рискът от предаване на вируса е доста висок. Ето за какво не е тъкмо в този момент, само че сигурно ще се случи в близко бъдеще.“
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР