Кварталът Кейп Флатс в Кейп Таун, Южна Африка, си е

...
Кварталът Кейп Флатс в Кейп Таун, Южна Африка, си е
Коментари Харесай

Как мобилно приложение изпраща деца в колежа

Кварталът " Кейп Флатс " в Кейп Таун, Южна Африка, си е спечелил неприятна популярност в известния с престъпността си град. Тази година Кейп Таун зае 13-то място в класацията на Мексиканския цивилен съвет за социална сигурност за градовете по света, в които насилието е най-разпространено, споделя уеб сайтът ozy.com.

Графити на незаконни банди покриват стените на постройките и служат за самобитно маркиране на територията, а високата безработица основава циничен кръг - бедността провокира престъпност. През последните години обаче една нова самодейност оказва помощ на младежите в " Кейп Флат " да се развиват - технологиите.

" Повечето младежи са заровени в телефоните си от самото начало ", написа в публицистична публикация за списание Fast Company Марлън Паркър, създател на новаторските Реконструирани живи лаборатории в Кейп Таун.

Той споделя за основана в Кейп Таун мобилна обществена мрежа, която свързва младежите с опциите за работа. Те могат да основат свои онлайн профили, до които имат достъп и работодателите.

Паркър написа, че самодейността е била решение на проблем, при който " младежите постоянно нямат знания за това каква работа е подобаваща за тях и не могат да сформират даже и обикновена автобиография ", а това ги прави неспособни да аплайват.

Разрушаване на бариери

Бариерите пред икономическия напредък са съществена причина за неравнопоставеното състояние на общностите. За младежите, които израстват с технологиите, разрушаването на тези бариери точно посредством сходни новаторски решения може да бъде решителен фактор.

Кейп Таун не е единственият град, осъзнал този капацитет. Друг образец е една скорошна, основана на технологиите самодейност, която има за цел да разшири икономическите благоприятни условия за младежите в Охайо като се свърже с тях даже още преди да са почнали да си търсят работа.

Семейната фондация на Леброн Джеймс (LJFF), баскетболиста на " Кливланд кавалиърс " родом от Акрон, Охайо, дава обещание стипендии за лицей на 2 300 деца от държавните учебни заведения в Акрон. Условието? Учениците би трябвало да покриват както университетските критерии, по този начин и условията на LJFF преди да завършат учебно заведение през 2021 година

Изниква обаче въпросът по какъв начин всеки един от тези възпитаници може да бъде наблюдаван самостоятелно? Отговорът дава Code for Good - постоянна стратегия за софтуерни надпревари за създаване на софтуерни планове, домакинствана от компанията JPMorgan Chase.

На събитията, проведени в границите на Code for Good, технолози от компанията се свързват с възпитаници в колежа и ги провокират да измислят основани на технологията решения, с цел да оказват помощ на неправителствени организации от целия свят.

Иновативни решения

Екип от Доминиканския университет в Охайо завоюва надпреварата с концепциите си за приложение, което може да помогне на гимназистите в Акрон да наблюдават напредъка си към приемането на стипендия от LJFF. Генерираните в Code for Good хрумвания се трансформират в работен артикул от екипа на JPMorgan Chase през идващите месеци.

Изпълнителният шеф на LJFF Мишел Кампбел изяснява, че с времето слагат пред учениците спомагателни задания отвън учебно заведение, свързани да вземем за пример с публични услуги и самодейна подготовка за работа. Силата на приложението, споделя тя, е, че то държи учениците непрекъснато ангажирани и фокусирани върху задачите си.

Ник Лопес, креативен дизайнер и цифров управител на LJFF, отбелязва, че това е доста елементарно. " Учениците ще могат да работят за личния си прогрес и ще знаят къде тъкмо се намират по пътя ".

Потенциалният проблем с софтуерните решения е, че нормално неправителствените организации работят, с цел да оказват помощ на по-бедните пластове от обществото, само че постоянно не разполагат с задоволително средства и запаси, с цел да наемат високо квалифицирани технолози. Затова стратегии от огромни компании като JPMorgan Chase са основна част от уравнението - да се вземе това, в което дадена компания е добра, и да се употребява, с цел да се направи нещо положително.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината (725)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР