Квартал Надежда“ става зелен здравословен коридор“ на София. Проектът е

...
Квартал Надежда“ става зелен здравословен коридор“ на София. Проектът е
Коментари Харесай

Столичният квартал Надежда“ става зелен коридор“

Квартал „ Надежда “ става „ зелен здравословен кулоар “ на София. Проектът е финансиран по програмата „ Хоризонт 2020 “ на Европейския съюз, като средствата са малко повече от 1 млн. евро. Целта е свързването на Северния парк с минералната вода на регион „ Надежда “. Природосъобразното решение ще усъвършенства пешеходните връзки и велосипедното напредване към центъра.

София

Зеленият кулоар ще стартира от велоалеята на Ломско шосе в квартал „ Надежда “, ще мине през площада към централната гара, който скоро ще бъде изцяло освежен и ще стигне до центъра на София.
арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: Основното е основаването на пешеходни връзки, които да основат връзката сред Северния парк, останалите паркове в региона,с възстановяване на достъпността, доизграждане на велосипедни връзки, намиране на място на зелени покриви.
Ключова роля в зеления кулоар е и находището на минерална вода в „ Надежда “.

арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: Водата, която дълги години не е употребена, да бъде включена в целия този план, било посредством потребление посредством процедури или създаване на басейн.
В планът вземат участие и градовете - Порто в Португалия и Нант във Франция. Първото усещания на сътрудниците от Португалия е, че София има голям капацитет и може да се развие доста за малко време.
Монис Гонзало, център за обществени проучвания, Потугалия: Мисля, че сега всички сме на едно равнище, несъмнено има градове, които са по-развити. Но в днешно време към този момент стана ясно, че основната дума за градското възобновяване са градските пространства.
Според основния проектант на София различното предвижване ще е желано, в случай че пешеходните и вело трасетата към центъра са изцяло отделени от трафика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР