Квантовият преход – преход към духовно развитие.Древните китайци вярвали, че

...
Квантовият преход – преход към духовно развитие.Древните китайци вярвали, че
Коментари Харесай

Болестите се появяват когато жизнената ни енергия е изчерпана

Квантовият преход – преход към духовно развиване.

Древните китайци вярвали, че „ в случай че в тялото има добра сила, никакво зло не може да те сполети ”. Стараели се да развиват тази сила до най-високото ѝ равнище, с цел да доближат положително здраве и дългоденствие. Нарекли я „ чи ” („ ци ”, „ ки ” ) и открили, че тя е формиран детайл на човешкия организъм. Затова в обичайна китайска медицина се отделя извънредно огромно внимание на положението и салдото на силата в човешкото тяло. Колкото по-качествена е силата, която човек излъчва, толкоз по-качествена ще бъде и силата, която той ще получи от Космоса. А качествена сила е тази, която е с по-високи трептения. Вече е потвърдено, че нарушаване на циркулацията на енергията в организма дава подтик за развиване на болестотворни процеси и ускорява процеса на стареене.

Действително всичко във Вселената е сила, целият свят е формиран от сила и е в непрестанен енергиен продан и придвижване. Всичко,което виждаме и до което сме способни да се докоснем, е формирано от чиста сила. Квантовите физици от Алберт Айнщайн до през днешния ден са потвърдили, че всичко, което съществува във Вселената, е сила, трептяща и вибрираща с друга периодичност, че физическата материя и силата са две форми на едно и също нещо. Материята е „ кристализирана ” или „ сгъстена ” сила.

Всички ние сме част от едно голямо енергийно поле и всяко взаимоотношение поражда енергийни талази. Енергийното поле се въздейства и от енергийните талази, които, човек основава посредством контактите си с обкръжаващия го свят, а това са нашите страсти, мисли и усеща. Това поле отразява и положението на нашия организъм. Самият човек е енергийна система, която акумулира сила от въздуха, слънцето, водата, земята, минералите, билките, дърветата, храната и други източници. Тялото непрекъснато приема, натрупва и изразходва сила. Вече не е загадка, че всеки човек има и собствен личен енергиен код. Но всички сме енергийно свързани и непрекъснато си влияем по избран метод.

Днес има доста архитекти, инженери, юристи и лекари, само че доста малко експерти по сила. Може би тъй като доста хора недоумяват по какъв начин работи тази невидима мощ. Не е било доста от дълго време, когато са се присмивали на тези, които гледайки по какъв начин птиците летят, твърдели, че един ден и човек ще полети. Самолетите и галактическите кораби към този момент са всекидневно събитие. Затова не се изненадвайте, че все по-често ще чувате понятието „ енергийна биомедицина ”.

Енергията има доста проявления и постоянно ме питат: „ Колко типа сили има? ” Най-общото разделяне е:

– външна сила, това е естествената сила,която влиза в нас посредством въздуха, слънцето, земята, дърветата, водата и други

– вътрешна сила, това е тази, която циркулира в тялото ни.

Всеки човек се ражда с несъмнено количество вътрешна сила и тя се назовава предродова (първична) – юан чи . Тя е два типа: изначална , по време на престоя на зародиша в утробата, образувана още при зачеването на плода. Съхранява се и се натрупва в бъбреците, тъй че с настъпване на половото съзряване на организма да излезе оттова и да се насочи за зареждане на съответните органи. Тя е движещата мощ на живота. По-късно се преобразува в чи на есенцията , която се получава по завещание от родителите. При дамите максимумът на наследствената сила е в 28-та им годишнина, а нейният спад – в 49-та им годишнина. При мъжете максимумът е в 32-та, а спадът – в 64-та им годишнина. След раждането човек придобива и друга сила, която е следродова (вторична) и тя е тази, която поддържа живота. Човек може да се роди с огромна и мощна първична сила, само че заради неправилното ѝ предпазване и потребление, да я изчерпи доста бързо. И противоположното, да има слаба първична сила, само че да употребява техники и практики за акумулиране и придвижване на вторичната сила и да е постоянно витален. Предродилната чи изисква непрестанно зареждане със следродилна.

В взаимозависимост от въздействието ѝ и мястото на пораждане силата се дели и на:

– дихателна ( цон чи ), която се поема от въздуха и колкото по-пълноценно диша човек, толкоз по-голямо количество сила поема

–хранителна ( гу чи ), която се получава от храната. Затова е доста значимо качеството на храната, която консумирате и методът на асимилиране на питателните субстанции от организма. Особено скъпа е суровата храна, която съдържа ензими, акумулирали слънчева сила и минерали в натурален тип. Затова в Китай суровите зеленчуци и плодове се режат на едро и по посока на растежа им.

– духовна ( тин чи ), защитна ( уей чи ), полова ( дзин чи ), подхранваща, кръвна, меридианна и други Всички те са тясно свързани между тях и дефинират енергийното равнище, здравето, работоспособността и продължителността на живота

– сила на органите. Всеки вътрешен орган има лична сила. Има чи на сърцето, на белите дробове, на бъбреците, на черния дроб, на далака и така нататък

– психологична сила – има изключителна мощ и е мощно оръжие в човешките ръце. Тя е безконечна и неунищожима. Доказано е, че има материална природа и се състои от кристали, които се усилват или понижават според от енергийния източник. Най-висшата ѝ демонстрация е силата на мисълта. Всеки човек умишлено или неумишлено приема и предава мисли. Според античните лечители мислите имат мощ, тегло, осцилация, цвят и могат да окажат доста въздействие на другите хора. В източната философия е доста значимо човек да се научи да ръководи своите мисли. Това най-лесно се реализира посредством дихателните техники от Чи гун. Този развой се назовава Хуси Даоин (направляване на дишането). Накъдето е ориентирана мисълта, натам се насочва и силата. Аз мощно имам вяра, че силата следва мисълта и по тази причина заобикалям освен да приказвам за отрицателни неща, само че даже и да мисля за тях.

Мислите образуват обкръжението ви и могат да трансформират живота ви. Затова си създавайте единствено оптимистични и положителни мисловни форми. Известният италиански доктор Роберто Асаджиоли основава способ за реорганизация на личността, който назовава „ психосинтеза ”. Когато доста мощно желаете нещо, което сте си го сложили за цел и си го повтаряте неведнъж, се натрупва сила, която оказва помощ за реализирането му. Ако го споделите и с други хора, които ви поддържат, градивната сила стартира да тече още по-бързо. Но мислите, възприятията и дейностите би трябвало да са постоянно в естетика с желанията ви. И това е античния галактически Закон за привличането .

– позитивната и отрицателната сила са двата полюса на чи. Ако намерите някой добър преподавател от източните практики Чи гун, Тай чи чуан, Тоу ин или Рейки, ще се научите да имате осъзнато чувство за придвижването на силата, насочването ѝ там, където е належащо и да си изчиствате блокажите от негативна сила. По ваше убеждение може да употребявате техники от първа част на книгата, разказани в „ Как да балансираме виталната си сила ” и „ Как да подтикваме потока от сила ”. Ако за това отделяте всеки ден по 10минути, ще постигнете баланс на Ин и Ян и естетика на тялото и душата, толкоз значими в този динамичен живот в XXI-ия век. Запомнете, че Вселената ви отвръща със същата сила, която ѝ изпращате.

В Китай придвижването на силата в тялото се назовава шу , а проникването ѝ в органите хе . Поетата сила от белите дробове минава в дебелото черво, оттова в стомаха, далака, сърцето, тънките вътрешности, пикочния мехур, бъбреците, кръвоносната система, жлезите с вътрешна секреция, жлъчния мехур и черния дроб. Това става в избран двучасов цикъл за дванадестте съществени енергийни меридиани в човешкото тяло. Докато в Индия доминират техниките за придвижване на силата възходящо и низходящо, то в китайските практики Чи гун, Тай чи и Ян Шън Шу с изключение на възходящо и низходящо, силата се движи и кръгово в посока от ляво на дясно. Това резервира младостта и забавя процеса на стареене. Невероятен резултат се получава при упражняване на стиловете Уджи и Шен Джуанг от Чи гун, при които освен се балансират силите в организма, само че и бързо се обезвреждат нездравословните въздействия на напрежението. Колкото е повече и по-добре съхранена виталната ви сила, толкоз по-силна ще бъде и имунната ви система.

Днес има доста предпоставки, които не разрешават на виталната сила да доближи до вас в чистия си тип или които трансформират позитивната сила в негативна без вашата интервенция. Думата „ електросмог ” се свързва с нарасналата електрочувствителност в доста хора.Тя е повода за редица неподходящи последствия и болести. Преди години се знаеше, че единствено рентгеновите лъчи са нездравословни за човешкия организъм. Много малко се отделяше за обсъждаше и изследване на изкуственото електромагнитно поле, генерирано от електрическото съоръжение. Но в електросмога се включват всички електрически и магнитни полета и електромагнитни лъчения. Те най-често са породени от мобилни и безжични телефони, трансмитери, пейджъри, безжични интернет връзки, високоволтови електроповоди и други Излъчените от тях талази се натрупват в клетките и от време на време имат разрушително деяние. Те довеждат до липса на централизация, понижаване на паметта, незаинтересованост, бодърствуване, меланхолия и срив на имунната система. А едно от най-новите болести, намерено от американския професор доктор Дейвид Ларами, се назовава „ звънова тревога ”. Това е безпокойствие и боязън, че телефонът ви ще звънне в несъответствуващ миг или когато няколко телефона звънят по едно и също време и вие мислите, че е вашият. Днес всички сме под въздействие на разнообразни електромагнитни талази, само че реагираме според от самостоятелния ни профил. Ние не може да се откажем да използваме всички тези уреди, само че може да обезвреждаме и понижим негативното им влияние.

Това може да постигнете най-лесно посредством:

* Разположете леглото си насочено в посока север-юг и на не по-малко от 80 см от най-близкия електрически контакт, нагревател, климатик, електрически часовник и включен мобилен телефон. По време на сън клетките в човешкото тяло се възвръщат

* Избягвайте тв приемници, компютри и други ел. уреди в спалнята. Ако има такива, изключвайте вечер електроуредите от мрежата

* Преди лягане свалете от себе си всички железни пръстени, гривни, обици и верижки

* За пробуждане използвайте часовник с акумулатори

*Ограничете използуването на изкуствени материи в облеклото си и в обзавеждането на дома

* Не злоупотребявайте с доста продължителни диалози по мобилни телефони. Закупете си протектори за отрицателните предавания. Днес се оферират доста разнообразни и качествени на подобаваща цена

* Избягвайте да живеете покрай електроповоди с високо напрежение, трансформатори, антени, залежи на газ, петрол и подземни реки

Винаги, когато следя хора, които си вършат фотоси с фотоапарат, се сещам за думите на мастер Дзън Шан: „ При снимане се отваря астралното тяло на човек, енергийният му двойник се разхерметизира и той става уязвим за външни въздействия. Получават се по този начин наречените „ енергийни изстрели ”, които са нездравословни, сходно на рентгеновите фотоси. Това е изключително нежелателно за хора, които се занимават и лекуват с сила ”.

За голямото въздействие на силата в лечебния развой, приказва фактът, че на доста места в света, като в Университета в Коломбо има основан факултет „ Лечение с човешка и универсална сила ”; в Шанхай и Пекин, Китай има институти по Чигун; в Австралия – Академия на персоналната сила; в Милано, Италия – Институт по биолъчева енергия; в Калифорния, Америка – Чигун институт; в Канада – Здравна клиника по Чигун; в Тайланд – Клиника по енергийна медицина; в България – Научно проучвателен център по здравна биофизика и още доста други с сходно предопределение.

Автор: Дик Дерик

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР