Квантовите технологии заемат все по-централно място в цифровия свят, в

...
Квантовите технологии заемат все по-централно място в цифровия свят, в
Коментари Харесай

Мария Габриел посети Центъра квантова комуникация към БАН

Квантовите технологии заемат все по-централно място в цифровия свят, в който живеем. Това сподели Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, която посети Центъра за подготвеност „ Квантова връзка, интелигентни системи за сигурност и ръководство на риска (КВАЗАР) към Българска академия на науките.

"Научно-изследователската активност на КВАЗАР ще докара до основаването на нови технологии на интернационално равнище. КВАЗАР ще е и генератор на нови хрумвания, които ще бъдат предпазени от патенти и след това трансферирани към бизнеса като характерни инженерни решения с явен пазарен резултат. Поздравявам екипа за избирането на центъра да съставлява България в Европейската мрежа Euro QCI за да се построи взаимно интегрирана квантова информационна инфраструктура в Европа ", съобщи българският еврокомисар.

Мария Габриел: Малките и междинни предприятия са гръбнакът на стопанската система

Утре следва полемика за Европейското изследователско пространство, а през септември ще представим идващите стъпки за построяването на Европейското пространство на обучение.

"Разчитам на българските учени да си сътрудничим и да споделяме хрумвания по какъв начин да приближим науката и образованието, в какво да влагаме в идващия програмен интервал, с цел да може вложените средства да носят най-високи резултати ", съобщи още Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР