Квалифицирането на кравите като еднокопитни животни отмени глоба на собственика

...
Квалифицирането на кравите като еднокопитни животни отмени глоба на собственика
Коментари Харесай

Куриоз! Глобиха крави като еднокопитни и съдът ги оправда

Квалифицирането на кравите като еднокопитни животни анулира санкция на притежателя им, макар че той отглеждал в обитаемо място цели 20 екземпляра при ограничаване от 3. Наказателното разпореждане е издадено от община Раковски, само че пада в Пловдивския областен съд, тъй като глобата е наложена по точката за еднокопитните в Наредбата за реда за развъждане на селскостопански животни, предава " Марица ".
„ Ноторно знае се събитие, че кравата е чифтокопитно, а не еднокопитно животно”, е записано в претекстовете към правосъдното решение.

Въпросната разпоредба сподели, че в края ясно е обяснено кой какъв брой копита има и е посочено, че " еднокопитни животни са коне и магарета и техните хибриди”.

Така говедарят няма да заплаща 100-те лева, с които е бил осъден, откакто е бил предизвестен, че не може да въди толкоз доста добитък. От община Раковски надали ще апелират въпросното правосъдно решение, тъй като кметът самичък си е отменил акта.

Няма обаче законова процедура кметовете сами да ревизират наказателните си постановления, по тази причина и произнасянето по проблема е на съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР