Квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 година се

...
Квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 година се
Коментари Харесай

Италия, Португалия, Аржентина и още няколко колоса с проблемен път към Мондиал 2018

Квалификациите за Световното състезание в Русия през 2018 година се оказват (не)очаквано тежки за някои от обичайните суперсили във футбола. Може би най-изненадващ е фактът, че финалистът от Евро 2016 Франция си усложни самичък задачата два кръга преди края с домакинско тъждество 0:0 против новобранеца Люксембург. В другите групи Италия, Португалия и Англия също още не са сигурни за Мондиала, а в другите континенти Аржентина и Съединени американски щати изпитват сходни компликации.

Португалия

Европейският първенец загуби единствено един път до момента в международните квалификации, само че от Швейцария, който е водач в групата и към този момент непогрешим в битката за първото място. Кристиано Роналдо и компания са изправени пред истински край за непосредствено класиране, когато одобряват на “Да Луз” “часовникарите” на 10 октомври. Засега Швейцария е с 24 точки, а Португалия с 21, като “мореплавателите” имат преимущество в головата разлика +24 против +15 на швейцарците. За последно Португалия пропусна Световното във Франция през 1998 година.

Англия

За отбора на Гарет Саутгейт е витално значимо да победи Словакия довечера на “Уембли”, с цел да е спокоен за първата позиция два кръга преди края. В момента Англия води със 17 точки, а противникът е с 15, като Шотландия и Словения са с по 11 и е малко евентуално да се преборят за топ 2. Всичко друго с изключение на първо място за Англия в тази група ще е изненадващо отчаяние, като “трите лъва” не са пропущали Мондиал от 1994 година, а другояче не съумяха да се класират за Евро 2008.

Италия

“Адзурите” изгубиха разногласието за лидерската позиция с Испания, а разгромът 0:3 изрично наклони везните в интерес на “Ла Фурия”, която към този момент води с 19 точки, а Италия е с 16. Изглежда по-вероятно сега Джампиеро Вентура да играе бараж, а в това време отборът му към този момент няма право на неточности в оставащите три мача против Израел, Македония и Албания като посетител.

Аржентина

Въпреки че мъчно можем да си представим Световното следващата година без финалиста от предходния Мондиал, само че Лео Меси и компания не престават да наподобяват извънредно неубедителни в зона Южна Америка. И то в случай че Бразилия към този момент си обезпечи класиране като първи в класирането и разгроми “албиселесте” с 3:0. Аржентина сега е на пето място с 23 точки, колкото има и четвъртият Чили (Колумбия е втори с 25, Уругвай е трети с 24, Перу и Парагвай имат по 21, а Еквадор е с 20), а петият в класирането ще играе бараж с спечелилия в зона Океания. Аржентина има 11 следващи участия на международни шампионати от 1974 година насам. Оставащите три мача на отбора са против Венецуела, Перу и Еквадор като посетител.

Съединени американски щати

Американците бяха на последните шест международни шампионати и имат потребност от непосредствено присъединяване, тъй като отсъствието им няма да се отрази на акцията за домакинство на Мондиал 2026, дружно с Канада и Мексико. Коста Рика към този момент се класира от зона КОНКАКАФ, а Съединени американски щати се бори за останалите две директни квоти с Панама и Хондурас. Четвъртата позиция води до бараж, само че с представител на зона Азия, което е много по-неприятна задача от вероятно тази на Аржентина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР