Квалификациите за Световното първенство по снукър започват на 11 април

...
Квалификациите за Световното първенство по снукър започват на 11 април
Коментари Харесай

Битката за “Крусибъл”

Квалификациите за Световното състезание по снукър стартират на 11 април (до 18-и) в Английския състезателен институт в Шефилд, който за първи път от 2013-а ще бъде сцена на борбата за “Крусибъл”.

ВИЖТЕ ТУК 16-ИМАТА ПОСТАВЕНИ В СХЕМАТА В “КРУСИБЪЛ”

ВИЖТЕ ТУК АМАТЬОРИТЕ С ПОКАНИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ

Ето жребия за квалификациите:

Секция 1

Райън Дей - Игор Фигейредо
Мичел Ман - Питър Лайнс
Роби Уилямс - Джак Джоунс
Питър Ебдън - Джеймс Уатана

Райън Дей е името, което изпъква най-вече в квалификациите, тъй като показва отлична форма през последните месеци, само че загуби мястото си в топ 16, тъй като не взе участие в Откритото състезание на Китай. Единственият подводен камък за него в тази част на пресявките е Питър Ебдън, който има голям опит и военен дух за подобен вид значими борби.

Секция 2

Юлон Жоу - Иън Прийс
Даниел Уелс - Кърт Дънам
Том Форд - Лео Фернандес
Лиъм Хайфийлд - Шън Жъ

Юлон Жоу игра в “Крусибъл” предходната година и ще бъде любимец в квалификациите в този момент, само че Даниел Уелс не играе по никакъв начин зле този сезон и ще резервира професионалния си статут. Том Форд се показа на равнище в China Open и навлиза в най-хубавата си форма точно в тази част на сезона, само че може да бъде обезпокоен от здравословното си положение, тъй като апендиксът му бе изваден тъкмо преди ранкинг шампионата в Пекин.

Секция 3

Матю Селт - Нг Он-Йее
Марк Джойс - Адам Дъфи
Мей Ксивен - Басем Елтахан
Гуодон Ксяо - Крис Тотен

Селт и Джойс имат най-големи шансове за класиране въз основата на опита си, като евентуално спечелилият от дуела посред им ще откри място в “Крусибъл”, нищо че в долната част на секцията е Гуодон Ксяо.

Секция 4

Стюърт Карингтън - Найджъл Бонд
Бен Ууластън - Каспер Филипиак
Жан Анда - Юн Жан
Мартин Гулд - Пол Дейвисън

Гулд, Карингтън и Ууластън са изпъкващите играчи в секцията, а евентуално Гулд е с едни гърди напред, стига да може да задържи положителното си равнище в продължение на всичките три кръга.

Секция 5

Греъм Дот - Ейдриън Ридли
Сони Акани - Лукас Клекерс
Доминик Дейл - Риан Еванс
Майк Дън - Дуейн Джоунс

Греъм Дот предходната година против Али Картър потвърди, че е призрачен сън за всеки подложен в “Крусибъл”, а и формата му през 2018-а наподобява задоволително добра, с цел да се пребори още веднъж през квалификациите. Акани и Дуейн Джоунс са способни да поднесат изненада, само че тя в действителност ще е доста огромна, в случай че някой от тях попречи на Дот да откри място в главната скица.

Секция 6

Майкъл Холт - Тор Чуан Леон
Елиот Слесор - Еден Шарав
Робърт Милкинс - Аарон Канаван
Скот Доналдсон - Тайлър Рийс

Слесор подсказа против Рони О’Съливан, че може да играе на високо равнище във значими мачове и напрегнат, тъй че няма да е изненадващо, в случай че надделее над Холт и вероятно по-късно над някогашния член на топ 16 Робърт Милкинс.

Секция 7

Рори Маклауд - Иън Бърнс
Хан Ли - Ашли Хъгил
Хаотян Лю - Ксионман Фан
Антъни Хамилтън - Мартин О’Донъл

Изключително равнопоставена секция от жребия, която може би е най-трудната за прогнозиране. Който и да успее да се промъкне, евентуално ще го направи след три оспорвани борби, като Хамилтън и Маклауд са с повече опит, само че няма да е шокиращо, в случай че не стигнат до “Крусибъл”.

Секция 8

Матю Стивънс - Райън Томерсън
Фъргал О’Брайън - Сижун Юан
Кен Дохърти - Джош Бойло
Марк Кинг - Джерард Грийн

Би трябвало Стивънс, О’Брайън, Дохърти и Кинг да стигнат “полуфиналите”, а оттова нататък е по-трудно да се плануват резултатите. Кинг играе най-постоянно от изброените през сезона досега и се чака да надделее.

Секция 9

Уенбо Лян - Род Лоулър
Ксинтон Жао - Адитя Мехта
Делу Ю - Шон О’Съливан
Джейми Джоунс - Крег Стедман

Делу Ю може да бъде подводен камък за очевадния любимец Уенбо Лян, изключително в случай че е побеждавал по-известния си съотечественик в предходните им три дуела. Друг е въпросът, че Уенбо е надалеч по-опитен в дългите формати на значимите шампионати и всичко друго, с изключение на негово присъединяване в “Крусибъл”, би било голяма изненада.

Секция 10

Джак Лисовски - Кристофър Киогън
Дейвид Грейс - Ючън Уан
Алан Макманъс - Рис Кларк
Оливър Лайнс - Харви Чандлър

Джак Лисовски направи чудесно усещане в Китай с бързия си и атрактивен снукър, само че остава да се види дали този път ще може да оправдае капацитета си в най-важния миг. Най-вероятно Макманъс ще опита да го спре за “Крусибъл”, като по-младият от двамата би трябвало да надделее, само че единствено в случай че не се поддаде още веднъж на напрежението.

Секция 11

Андрю Хигинсън - Дейвид Джон
Юпън Цао - Робин Хъл
Лий Уокър - Кристиан Хелгасон
Рики Уолдън - Джо Суейл

Цао е огромният любимец в секцията и играта му наподобява доста подобаваща за дългите формати, тъй като наподобява на Марк Селби по държание на масата. Уолдън бе малтретиран непрекъснато от травми и надали ще издържи три конфликта във формат от най-много 19 фрейма, като Суейл може да се промъкне до “финала”, само че не би трябвало да има задоволително причини против Цао.

Секция 12

Михаел Георгиу - Матю Болтън
Марк Дейвис - Сандерсон Лам
Сам Крейги - Джими Уайт
Джо Пери - Рос Мюир

With the @Betfred World Championship qualifiers kicking off tomorrow, one man is dreaming of a return to snooker's Theatre of Dreams... #ilovesnooker

Can the 'Wind make the Crucible one more time? pic.twitter.com/zNXmPZzQYL
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 10, 2018
Джими Уайт е сантименталният избор на почитателите за напредък до “Крусибъл”, само че надали може да се опълчи в дълъг формат против Сам Крейги, който заслужи доста похвали от Нийл Робъртсън в China Open. Крейги против Джо Пери най-вероятно ще дефинира спечелилият в секцията, като Сам има всички шансове против Георгиу или Дейвис, последният от които не е направил нищо впечатляващо този сезон.

Секция 13

Ян Бинтао - Джаксън Пейдж
Пънфей Тян - Юан Ли
Курт Мафлин - Хамза Акбар
Крис Уейклин - Си Ксу

Ян Бинтао непрекъснато получава похвали и непрекъснато е спряган за блестящо бъдеще, само че не трябва да се омаловажава фактът, че в тази секция има още двама такива огромни гении - Пейдж и Уейклин, които сигурно ще му основат проблеми, в случай че и да не съумеят да му попречат да тормози поставените майстори на щеката в “Крусибъл”.

Секция 14

Дейвид Гилбърт - Били Джо Касъл
Алфи Бърдън - Джейми Къртис-Бърнет
Гари Уилсън - Адам Стефанов
Тепчая Ун-Ну - Александър Урзенбахер

Гари Уилсън е любимец в секцията, просто тъй като към този момент е потвърдил солидността си в квалификациите, които преодоля предходната година и след това се опъна на Рони О’Съливан в “Крусибъл”. Тепчая Ун-Ну не е за подценяване, нито Урзенбахер, само че би било изненадващо някой различен, с изключение на Уилсън, да премине пресявките.

Секция 15

Сам Беърд - Сохеил Вахеди
Джими Робъртсън - Алекс Борж
Джон Астли - Марвин Лим
Майкъл Уайт - Жуан Ниу

Майкъл Уайт би трябвало да стигне “финала”, само че надали ще заслужи място в “Крусибъл” толкоз елементарно, в случай че се изправи против Робъртсън или даже Вахеди.

Секция 16

Нопон Сенкам - Зифан Чън
Хосеин Вафаей - Джейми Коуп
Хамад Миах - Джордан Браун
Стивън Магуайър - Алън Тейлър

Стивън Магуайър е прекомерно добър, на фона на тази конкуренция, тъй че би било потрес да изпусне класиране в “Крусибъл”. Няколко души обаче ще желаят да поднесат сензацията - Сенкам и Вафаей, само че ще би трябвало да бъдат в най-хубавото си положение на масата.
21.04.18#ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/56CugqmPTZ
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 9, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР