Квалификантът Ричардас Беранкис изигра невероятен мач срещу Даниил Медведев на

...
Квалификантът Ричардас Беранкис изигра невероятен мач срещу Даниил Медведев на
Коментари Харесай

Медведев се срина срещу световния номер 113 в Дубай

Квалификантът Ричардас Беранкис изигра необикновен мач против Даниил Медведев на старта на главната скица в Дубай и го в профил след 6-3 6-3 за малко под час и половина на корта. Шампионът от Sofia Open ’19 нямаше никакъв темп в играта си, позволи доста непредизвикани неточности и вкара едвам 52% от първите си сервиси. Това докара до доста повече експанзия от страна на литовеца на втория сервис на руснака и точно оттова пристигна разликата в резултата.

В идната фаза от конкуренцията международният номер 113 ще се изправи против Матео Беретини или Денис Кудла.

Another seed bites the dust

Medvedev (8) is the third seed to say "goodbye Dubai " in the first round, downed by qualifier @berankisr 6-3 6-3.#DDFTennis pic.twitter.com/KuBs8cS2bp
— Tennis TV (@TennisTV) February 26, 2019
Медведев не съумя да откри ритъма си при започване на срещата, а Беранкис се възползва от нерешителността му. Руснакът вкара едвам 44% от първите си сервиси и не стигна нито един път до точка за пробив. Форхендът му не работеше на нормалното равнище и той позволи 17 непредизвикани неточности против 11 за съперника. Реализира шест уинъра, а литовецът се регистрира със седем.

Първият гейм бе призрачен за международния номер 15, който незабавно изостана с пробив. Беранкис пропусна още пет брейкбола в идващите две подавания на противника, защото Медведев вкара сервиса в деяние в решителните моменти и успяваше да се измъква.

Това обаче не се случи при 5-3, когато, сервирайки за оставане в сета, 15-ият в света позволи няколко грешки и сдаде първата част с 3-6 след непредизвикана неточност.

Притиснат до стената, Медведев предприе незабавни ограничения и стана надалеч по-агресивен от посрещане. Стигна до точка за пробив още в първия гейм след подновяването на играта, само че литовецът се измъкна с ослепителен бекхенд уинър по правата. Руснакът получи нов късмет след неточност на съперника, само че още веднъж не се възползва.

Пропиля още един брейкбол при идващото си заставане на посрещане, а Беранкис остана все по този начин толерантен и организираше безупречно разиграванията. Няколко страхотни комбинации в четвъртия гейм му донесоха преднина от 40-30 и той проби още при първата си опция – 3-1.

При 1-4 Медведев изостана с 0-30, само че съумя да изравни след няколко положителни комбинации на мрежата. Даде обаче следващ брейкбол на съперника след двойна неточност, а след това направи още една непредизвикана и по този начин литовецът застана на сервис за успеха. Стигна до мачбол при 40-30, само че го пропусна, а по-късно осмият в схемата се добра до брейкбол след неточност на Беранкис и върна един от пробивите след уинър по правата.

В идващото си подаване литовецът още веднъж стигна до мачбол, само че го пропиля след странна неточност от форхенд на мрежата. При третата си опция в мача обаче Беранкис бе праволинеен и приключи дуела с форхенд уинър по правата за 6-3 6-3.

TennisKafe.com
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР