Квалификантът Илиян Радулов стана шампион на сингъл на Държавното лично

...
Квалификантът Илиян Радулов стана шампион на сингъл на Държавното лично
Коментари Харесай

Илиян Радулов е новият държавен шампион на България

Квалификантът Илиян Радулов стана първенец на сингъл на Държавното персонално състезание по тенис навън с общ награден фонд 10 хиляди лв., което се организира на алените кортове на Търговска колегия „ Левски “ в София.

Във финала 17-годишният Радулов победи поставения под номер 2 в схемата Мартин Димитров с 6:3, 6:2 и проработи 1650 лв. от наградния фонд на надпреварата.

Радулов поведе с 3:2 гейма след пробив в първия сет, само че Димитров бързо върна пробива и изравни. Последва нов, с който Илиян Радулов наклони везните в своя изгода за 4:3 и завоюва сета с 6:3. Във втората част той дръпна с 4:2 и затвори решително мача при 6:2 в своя изгода.

„ Да, чаках да печеля. Смятах, че имам шансове “, не скри новият държавен първенец по тенис на България. „ Бях доста провиснал, без терзания. Знаех, че той е по-опитен състезател. Може би по-често би трябвало да излизам на мрежата “, добави Илиян Радулов, който ще попадне в разширения състав на страната за купа „ Дейвис “.

„ Той сносно игра. Във втория сет можеше малко по-различно да се развие мачът, само че го приветствам. Физически се усещам добре, просто нападателният му жанр на игра не ми даде късмет. Просто поздравления, той сподели доста прекрасен тенис “, разяснява финалистът Мартин Димитров.

„ Ще опитам там да натрупам опит, който може да ми помогне в бъдеще “, съобщи още Радулов.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР