Кузманов: Нужно е финансиране, за да продължат успехите в модерния

...
Кузманов: Нужно е финансиране, за да продължат успехите в модерния
Коментари Харесай

Кузманов: Нужно е финансиране, за да продължат успехите в модерния петобой

Кузманов: Нужно е финансиране, с цел да продължат триумфите в модерния петобой
Президентът на Българската федерация по съвременен петобой Андрей Кузманов показа на конференция пред, че дисциплината се нуждае от финансиране, с цел да продължат достиженията на българските състезатели. Страната ни завоюва исторически бронзов орден на Световното състезание в Мексико в мъжката щафета с Явор Пешлеевски и Тодор Михалев, като това отличие бе първо след бронзовия орден на Цанко Хантов през 2001 година. Кузманов приказва за големия триумф и показа очакванията си, че модерният петобой ще продължи да носи нови медали на България.

,,Нашата федерация взима оптималния брой от две квоти – едно момче и едно момиче. Подготовката за Световното състезание бе обезпечена от Българската федерация по съвременен петобой. Този триумф беше голям, благодаря на федерацията, на треньорите и на състезателите, те за мен са герои. Чух изявление на министъра на спорта Красен Кралев и в случай че се има вяра на неговото изказване, федерациите, които печелят медали и носят международно самопризнание на България ще бъдат подпомагани финансово. Няма да се тормозим къде ще упражняват нашите състезатели, каква екипировка ще им осигурим. Догодина в България ще се организира Световно състезание до 19 години, като в композиция с това ще вземат участие и 17-годишните и беше решено да се даде непосредствено домакинство на България на Световна купа 2.

Камелия Александрова също адресира казуса с финансирането.,,Искахме да създадем по-добра подготовка, всички участници упражняваха в Мексико, с цел да свикнат с надморската височина, само че ние разполагахме с стеснен бюджет и по тази причина заложихме на подготовка в Белмекен, която се оказа верен ход. Доста чакан орден за страната след всичките 4-и и 5-и места на Европейски и Световни шампионати, както и Световни купи “.

Един от бронзовите медалисти Явор Пешлеевски показа, че макар финансовите компликации, състезателите се оправят.,,Въпреки че подготвителните бази са лимитирани, ние се оправяме. Те са на разстояние една от друга, само че всеки има автомобил и се придвижваме от място на място. Федерацията ни обезпечава подобаващата екипировка и условия и се надявам да продължим да се подобряваме и да донесем златен орден на България. Неговият треньор Велко Братанов приказва за това, което чака от Явор в бъдеще и това, което следва на България в модерния петобой.

,,Поздравления първо за момчетата, поисквам им да имат вяра в себе си и да знаят по какъв начин да осъществят капацитета си. Лично към Явор, в дисциплините, които го сготвям, фехтовка и езда, нямам проблеми с него, само че има моменти, в които той ще би трябвало да покаже какво е развил през годините. Изключително значимо е да започнеш мощно с фехтовката и след това да придобиеш едно самочувствие и успокоение за останалите дисциплини. Ако продължим да си имаме вяра като екип, триумфите няма да закъснеят следващата година, не мога да обещая, че той ще бъде международен първенец, само че бъдещето пред него е ярко. Догодина стартират квалификациите за Олимпийските игри в Токио през 2020 година, има квоти за всички континенти. Директни квоти се получават за местата до 6-о на Европейско състезание, до 3-о на Световно или от край на Световна купа. Останалите квоти се получават от ранглистата по съвременен петобой “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР