Кувейтският гражданин Мустафа Албалуши, който предизвика тежката катастрофа до плувния

...
Кувейтският гражданин Мустафа Албалуши, който предизвика тежката катастрофа до плувния
Коментари Харесай

Арабинът Мустафа иска прошка, обеща да плати лечението на блъснатата Ася

Кувейтският жител Мустафа Албалуши, който провокира тежката злополука до плувния басейн в бургаския ж.к. "Славейков ", се е срещнал с момичето, потърпевшо при случая. Това излиза наяве през днешния ден при гледането на въззивната мярка за неотклонение в Бургаския областен съд, написа "Флагман ".

Днес Мустафа, придружаван от юриста си Веселин Анестиев и негов другар, се срещнали с 18-годишната Ася. Мустафа се извинил, подсигурил, че оттук насетне ще поеме цялото лекуване на момичето до цялостното й възобновяване.

"Той й даде обещание, че ще я прати при най-хубавите пластични хирурзи, в случай че би трябвало ще я заведе в чужбина, само че няма да остави тя да бъде обезобразена. Медицината е толкоз напреднала, имам вяра, че тази контузия може да се излекува изцяло. Това ще се случи най-късно до бала на момичето идната година ", подсигурява юристът му Веселин Анестиев.

Мустафа от своя страна даде обещание, че няма да напуща страната, ще е разполагаем на проверяващите органи от самото начало. Той имал здравословен проблем, неотдавна претърпял интервенция и считал да остане в България до цялостното си възобновяване и изговаряне на присъдата по делото.

Кувейтецът уточни и адрес в Каблешково, където може да бъде открит, а за него подсигурява притежателят на комплекса. "Ако желаех да избягам - щях да го направя, само че съм тук, с цел да понеса виновността си ", сподели Мустафа пред състав на Бургаския областен съд.

Това стана повода Бургаският областен съд да удостовери мярката му за неотклонение - 6 хил.лева парична гаранция.

Не е изключено на по-късен стадий обвиняването да се преквалифицира и да се изиска вероятно изменение. Прокурор Румяна Славова от Оперативна програма Бургас през днешния ден съобщи на съда свидетелски показания на хирург от УМБАЛ Бургас, който коментира, че интервенцията за наместване на носните костици на 18-годишната Ася, не е минала толкоз добре и ще се изисква време, с цел да се откри дали тя изцяло ще се възвърне.

Ако това не се случи - ще бъде повдигнато по-тежко обвиняване против Албалуши. В момента той е измамен под отговорност за причиняване на междинна телесна щета по нехайство на повече от едно лице.

Направи усещане, че потърпевшата Ася още на този стадий е подала искане да й бъдат платени 200 лв. за обици, които тя счита, че е изгубила след злополуката. Оказа се обаче, че те са приобщени като доказателство по делото - открити са от дознателите и разказани детайлно.

Припомняме, че на 20-ти август, към 19 часа при ляв завой на ул. "Даме Груев " в Бургас Мустафа Албалуши лиши преимуществото на 18-годишния Драгомир, който е управлявал 125-кубикова Хонда, а на задната седалка е била приятелката му Ася. При случая Драгомир получи черепно-мозъчни контузии, а Ася - тежка фрактура на носа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР