Кувейтския вестник Al-Jareeda съобщи, че Вашингтон разрешил на израелската служба

...
Кувейтския вестник Al-Jareeda съобщи, че Вашингтон разрешил на израелската служба
Коментари Харесай

Вашингтон даде на Мосад зелена светлина за ликвидиране на иранския генерал Сулеймани

Кувейтския вестник Al-Jareeda заяви, че Вашингтон разрешил на израелската работа за външно разузнаване Мосад да ликвидира командващия на иранските Сили на ал-Кудс военачалник Касем Сулеймани. Сулеймани оглавява външните интервенции на Корпуса и управлява сраженията в Сирия, Ирак и Йемен.

Al-Jareeda оповестява, че някогашен почитан офицер от Мосад разказал за опитите на Израел да унищожи Сулеймани преди три години. Трябвало да го убият в региона на Дамаск, само че Съединени американски щати разбрали за подготвяното нападение и съумели да предупредят иранското управление, като провалили интервенцията. Това довело до съществени различия сред шефовете на службите за сигурност на Израел и Съединени американски щати.

Източникът твърди, че в този момент съществува американо-израелско единодушие какъв брой сериозна опасност съставлява Сулеймани за ползите на двете страни. „ Израел „ следи” генерала и към този момент беше не един път покрай ликвидирането му”, споделил той.

Кувейтският вестник заяви нова информация за заместника на Сулеймани в Сирия – Мухамед Реза Фаллахзаде, прочут като Абу Бакр. Официално той е заместник-командир на „ бригада 18000”.

Абу Бакр има необятни компетенции по отношение на Сирия: той взема присъединяване в конференцията в Астана в състава на иранската делегация; координира цялата иранска интензивност в Сирия и дава отговор за приемането на военни делегации и специалисти от Иран.

Фактът, че идентичността на Абу Бакр е станала известна, е сериозен удар по секретите на Корпуса (КСИР), изключително като се знае, че той е раняван в борбата за Алепо и го дебнать както сирийските метежници, по този начин и Израел.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР