Кувейт затяга мерките за сигурност в стратегически важни държавни съоръжения

...
Кувейт затяга мерките за сигурност в стратегически важни държавни съоръжения
Коментари Харесай

Заради атаките с дронове, Кувейт затяга мерките за сигурност в рафинериите си

Кувейт стяга ограниченията за сигурност в стратегически значими държавни уреди след офанзивата против петролни съоръжения в Саудитска Арабия, заяви Кувейтската организация KUNA, като се базира на изказване на вицепремиера на Кувейт Анас ал Салех.



Според Ал Салех, министър-председателят на Кувейт Джабер ал Мубарак ал Хамад ал Сабах е издал заповед военните и силите за сигурност да засилят ограниченията за сигурност в стратегически значими уреди в страната и да подхващат ограничения за гарантиране на сигурността на Кувейт на фона на нападенията с дронове против рафинерии в Саудитска Арабия.
 
Kuwait's security officials launch a probe into an unidentified drone that entered the country's airspace, according to Kuwait's Ministry of Interior.
— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng)

Пожар избухна в събота вечер в рафинерията Абкайк в източната част на Саудитска Арабия и в рафинерията Хурайс източно от столицата Рияд, благосъстоятелност на държавната нефтена и газова компания Saudi Aramco. По-късно йеменските бунтовници хусити оповестиха, че са атакували с дронове рафинериите. В същото време държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че няма доказателства, че атентатът е осъществен от йеменските бунтовници и упрекна Иран непосредствено в него. Иранското външно министерство отхвърли изказванията на Помпео, като назова изказването „ погрешно “.

-->

По-късно Саудитска Арабия разгласи, че офанзивите на дронове против рафинериите са довели до прекъсване на производството нефт, което възлиза на 5,7 милиона барела на ден. Работата по възобновяване на вредите към този момент е в ход, само че дата, на която рафинериите ще проработят, не е оповестена публично.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР