Кувейт нареди на иранския посланик да напусне страната до 48

...
Кувейт нареди на иранския посланик да напусне страната до 48
Коментари Харесай

Дипломатическо напрежение: Кувейт изгони иранския посланик

Кувейт подреди на иранския дипломат да напусне страната до 48 часа, заяви иранската новинарска организация ИСНА, представена от обстоятелства.бг. Новината идва на фона на дипломатическото напрежение сред двете страни. По-рано денем кувейтските управляващи подредиха на иранското дипломатическо посланичество в арабската страна да редуцира броя на дипломатите.
Дипломатическото напрежение сред няколко арабски страни и Техеран се задълбочи през последните месеци. През 2015 година бе разрушена терористична клетка, упрекната за връзки с Иран и шиитските бойци от „ Хизбула “.

Иранската държавна организация разгласи, че под натиска на Саудитска Арабия е взето това решение, което стъпва на „ безпочвени обвинявания “ към Иран.

Натискът върху иранското посолство идва на фона на нарасналото съмнение към Техеран от страна на Саудитска Арабия и още няколко страни.

Освен дипломатическите връзки, Кувейт блокира и културните такива на Иран в страната. Терористичната клетка беше упрекната и в обмисляне на враждебни дейности вътре в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР