Кувейт даде един месец на посланика на Северна Корея да

...
Кувейт даде един месец на посланика на Северна Корея да
Коментари Харесай

Кувейт изрита севернокорейския посланик

Кувейт даде един месец на посланика на Северна Корея да напусне емирството, разгласи поискал анонимност почитан кувейтски посланик, заяви Reuters. Съобщението идва 10 дни след диалози на емира на Кувейт - шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Стопанинът на Белия дом е в мощно обтегнати връзки с режима в Пхенян и търси необятна коалиция за налагане на наказателни наказания против КНДР.
Сега севернокорейската дипломатическа задача в Кувейт ще бъде сведена до шарже д'афер и трима дипломати. Освен това Кувейт реши повече да не издава визи на севернокорейски служащи.

В момента в Кувейт има сред 2000 и 2500 севернокорейски служащи. Те ще би трябвало да изоставен страната щом приключат плановете, по които работят, посочи дипломатът.

Според азиатски дипломатически източници в Залива Южна Корея и Япония от няколко седмици оказват напън на монархиите в района да спрат да наемат севернокорейски служащи като акцентират, че от парите за тази работна ръка се възползва режимът в Пхенян.

В петък КНДР изстреля нова ракета, предизвиквайки поредна доза рецензии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР