Кута, Индонезия, 9 март. Когато руският турист Константин Иванов се

...
Кута, Индонезия, 9 март. Когато руският турист Константин Иванов се
Коментари Харесай

Руските туристи в Индонезия останаха без пари, заради санкциите

Кута, Индонезия, 9 март. Когато съветският екскурзиант Константин Иванов се пробва да изтегли пари от банковата си сметка от банкомат на индонезийския курортен остров Бали, транзакцията била блокирана, оповестява Ройтерс.

Безпрецедентните наказания против съветските банки, поради нахлуването ѝ в Украйна се отразяват на нейните жители в чужбина, които са оставени сами да намерят пари или да се извърнат към крипто транзакции, с цел да се оправят.

" Това ни сътвори голям проблем. Останахме изцяло лишени от нашите финанси - като че ли са изцяло замразени и въобще не можем да ги използваме тук ", сподели 27-годишният Иванов, добавяйки, че може да се наложи да търси за работа в Индонезия.

Руското посолство в столицата Джакарта, не отговори незабавно на въпроса за коментар по тематиката.

Бали е известна ваканционна дестинация за съветските туристи. Около 1150 руснаци са влезнали в Индонезия през януари 2022 година, съгласно данни на статистическото бюро.

Рифки Салди Янто, шеф на локално кафене, сподели, че е забелязал спад в съветските туристи през последните дни и мнозина към този момент заплащат с пари, вместо с кредитни карти.

Руската стопанска система е изправена пред най-тежката си рецесия след рухването на Съветския съюз през 1991 година, откакто през последните дни западните страни започнаха ограничения за изолирането ѝ от международната финансова система. Системата за интернационалните разплащания SWIFT изключи няколко съветски банки от мрежата си, до момента в който Visa и Mastercard обявиха, че блокират отвъдморското потребление на техните карти, издадени от съветски банки от 9 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР