Кушет-вагоните в руските държавни железници съвсем скоро ще останат в

...
Кушет-вагоните в руските държавни железници съвсем скоро ще останат в
Коментари Харесай

Кушет-вагоните в Русия остават в миналото

Кушет-вагоните в съветските държавни железници напълно скоро ще останат в предишното, споделя в своя преписка The Wall Street Journal. До 2020 година държавното управление ще похарчи съвсем $2 милиарда, с цел да размени част от вагоните. През идващите 7 години ще бъдат сменени близо 7 000 вагона.

" Целим цялостна реконцептуализация на вагоните ", споделя Николай Сиротов, зам.-директор по дизайна в Tver Carriage Works, най-големият производител на вагони в Европа.

От началото на идната година ОАО РЖД ще стартира да вкарва нови вагони с душове, вендинг машини и USB входове. До 2025 година всички кушет-вагони ще бъдат сменени от съвременни с кревати, които ще бъдат разграничени от пластмасови прозорци.

 Путин желае огромният бизнес да влага $120 милиарда, с цел да съживи стопанската система
Путин желае огромният бизнес да влага $120 милиарда, с цел да съживи стопанската система

Вече са почнали срещи с мениджъри

Политици и шефове в РЖД се надяват, че подмяната ще стане и знак на трансформацията към пазарно-ориентирана стопанска система. " Хората изискват от ден на ден комфорт във влаковете ", споделя Петр Иванов, шеф пътнически транспорти в РЖД. " Постоянно би трябвало да търсим компромис сред изпълняването на обществената ни функционалност и бизнес задачите ".

Модернизацията има и политически цели. Тъй като действителните приходи стагнират и поради наказания, новите цветни вагони ще основават усещане за напредък и материално благоденствие на закъсалата работническа класа.

Дали пасажерите в кушет-вагоните ще бъдат убдени, остава неразбираемо. " Леглата стават по-удобни, чаршафите по-чисти, само че това не може да скрие обстоятелството, че няма доста работа тук ", споделя Александър Захаров, пенсиониран локомотивен инженер от сибирсийкия град Чита.

Служителите в РЖД пък се опасяват от новите придобивки, защото считат, че вендинг машините, да вземем за пример, ще понижи потребността от работна ръка и това ще докара до съкращения. Руските железници са най-големият шеф в страната с към 900 000 чиновници - над 1% от цялото население в работоспособна възраст и към 45 пъти повече от чиновниците в американската Amtrak.

Пътниците пък се тормозят новите вагони да не донесат със себе си и по-високите цени на билетите. В момента пътуването от Москва до Владивосток, което е над 9 000 километра, коства към $200. Билетът за аероплан е $1 500.

Говорител на РЖД успокоява, потвърждавайки, че цените на билетите се дефинират от кабинета, а компанията губи пари от субсидираните вагони.

Пътниците имат и друго терзание, малко по-сантиментално. Множество от тях правят оценка опцията да приказват с разнообразни хора по време на дългите пътувания. " Времето минава по-бързо в тези вагони ", споделя Андрей Кузнецов, който работи в рибната промишленост и пътува пет дни от родния му град Челябинск до Далечния Изток. " Срещаш цялата страна тук ".

 Икономическата алтернатива на Путин
Икономическата алтернатива на Путин

Или по какъв начин западните наказания оказват помощ на съветската стопанска система
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР