кушерка от Пловдив беше обявена за най-добрата в Европа. Тя

...
кушерка от Пловдив беше обявена за най-добрата в Европа. Тя
Коментари Харесай

Българка е най-добрата акушерка в Европа

кушерка от Пловдив беше оповестена за най-хубавата в Европа. Тя завоюва влиятелен профилиран интернационален конкурс.

Петя Запрянова от 30 години се грижи за майките, които постъпват в отделението ѝ, с цел да дарят живот. До влиятелното самопризнание се стига след номинирането ѝ от Алианса на българските акушерки. Отличието се връчва за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа.

"Това е огромна чест и отговорност. Трябва да се грижим още повече за нашите пациенти. Да сме по-внимателни, по-състрадателни ", показа тя за предаването.

Петя работи в родилното поделение на най-голямата болница в Южна България – университетската „ Свети Георги” в Пловдив. Тя е избрана като висококвалифициран експерт с доста качества. В атестацията за нея е комплициран акцент върху отдадеността ѝ към специалността.

В своята видеопрезентация с роман за активността си през последните години Петя Запрянова съумява да впечатли журито на състезанието.

Тя споделя, че на гилдията от акушерки липсват младите фрагменти.

"Все по-трудно младежите избират специалността, тъй като е виновна и недобре платена ", споделя дамата.

Като останалите медицински лица у нас и акушерката работи в условия на пандемия.

"Това за нас е една сложна година, тъй като от март насам работим в условия на нараснали условия, с защитно облекло, съблюдаваме безусловно всички наставления и всички извънредно доста внимаваме ", сподели още Петя Запрянова.

Петя Запрянова споделя, че в последните месеци раждаемостта се е нараснала, а в родилното поделение съвсем няма свободни стаи.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР