Курц: ЕС иска сделка за Брекзит до края на 2018

...
Курц: ЕС иска сделка за Брекзит до края на 2018
Коментари Харесай

Курц: ЕС иска сделка за Брекзит до края на 2018 г.

Курц: Европейски Съюз желае договорка за Брекзит до края на 2018 година
Целта на Европейския съюз е да завърши договорката за Брекзит до края на тази година. Това съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц при идването си на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

„ Не мисля, че довечера ще успеем да реализираме пробив, само че се надявам, че в околните седмици и месеци ще успеем да приключим Брекзит. Всички имаме интерес да избегнем „ корав “ Брекзит /без подписване на съглашение – бел.ред./, тъй като това може да нанесе вреди на Англия и 27 страни от Европейски Съюз “, сподели той.

„ Нашата огромна цел е да приключим Брекзит в това полугодие. Ние посочихме октомври-ноември, само че за момента това не се получава, и в случай че през днешния ден има прогрес, бих оценил това като триумф “, съобщи Курц.

Той напомни, че Европейски Съюз и Англия към този момент са съумели да съгласуват общи позиции по редица въпроси, засягащи бъдещия Брекзит. „ Никой от нас няма интерес от неуспех на договарянията. Нито английският министър председател Тереза Мей, нито 27 страни желаят „ корав “ Брекзит “, акцентира австрийския канцлер. Той уточни, че 80-90% от всички въпроси към този момент са позволени и остават единствено най-сложните аспекти от бъдещата договорка.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, на които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни 2017 година Година по-рано 51,9% от британците поддържаха на референдум Брекзит. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2019 година, след което договорката би трябвало да бъде утвърдена от парламентите на всички страни-членки на Европейски Съюз, Европейския парламент и Уестминстър. Самият Брекзит би трябвало да се случи на 29 март 2019 година, след което би трябвало да настъпи временен интервал, продължаващ до 31 декември 2020 година /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР