Курсът на щатския долар се покачва по отношение на еврото,

...
Курсът на щатския долар се покачва по отношение на еврото,
Коментари Харесай

Доларът се покачва към основните световни валути

Курсът на щатския $ се повишава във връзка с еврото, японската йена и английската лира стерлинги при започване на валутната търговия в понеделник.

Инвеститорите ще чакат тази седмица данни за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати през януари, които ще бъдат оповестени в четвъртък. Високата инфлация може да ускори упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще увеличи лихвите на среща през март, написа CNBC.

Европейската централна банка (ЕЦБ), след съвещанието предходната седмица, предстоящо не промени главните параметри на паричната политика, само че по време на конференция след срещата ръководителят на регулатора Кристин Лагард предизвести, че растежът на потребителските цени, които доближиха исторически върхове през януари и декември, може да останат високи за по-дълъг интервал от предстоящото.

Междувременно Bank of England увеличи главната си рента за втори следващ път от 0,25% на 0,5% на фона на рекордната 30-годишна инфлация в Обединеното кралство.

Към 10:05 часа българско време общата европейска валута се обезценява по отношение на $ с 0,19% и се търгуува на пазара по $1,1429 за едно евро в сраввние с $1,1449 за евро в края на предходната сесия.

Курсът на американската валута по отношение на японската се покачва с 0,02% - до 115,21 йени за един $ против 115,26 йени за $ при затварянето на пазара в петък.

Британската лира в понеделник сутринта се обезценява с 0,11% и се търгува на равнище $1,3542 за един паунд.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,08%, а по-широкият показател на $ WSJ се повишава с 0,06%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР