Курсът на китайската валута се понижи до едногодишен минимум спрямо

...
Курсът на китайската валута се понижи до едногодишен минимум спрямо
Коментари Харесай

Поевтиняването на юана смекчава последиците от търговската война

Курсът на китайската валута се намали до едногодишен най-малко по отношение на $, което може да помогне на китайските експортьори да се оправят с по-високите мита, наложени от Съединени американски щати, само че основава заплаха от приключване на капитал, осведоми Асошиейтед прес.

В днешната търговия юанът поевтиня до 12-месечен най-малко от 6,8 юана за $, което е спад със 7,6 на 100 по отношение на курса в средата на февруари.

Задълбочаването на митническия спор сред Китай и Съединени американски щати стана причина за догатки, че Пекин може да отслаби юана, с цел да подкрепи експортьорите си. Според финансови анализатори обаче въпреки напрежението в търговията да безпокои вложителите, поевтиняването на китайската валута се дължи главно на забавения стопански напредък на Китай и разминаването сред паричната политика на американската и китайската централна банка.

По-слабият юан въпреки всичко подкрепя китайските експортьори като понижава цените на стоките им в долари, откакто Вашингтон наложи при започване на месеца 25-процентови мита върху китайски импорт за 34 милиарда $.

Продължително поевтиняване на китайската валута ще бъде засилващ се проблем за конкурентните азиатски експортьори като Виетнам, чиито артикули ще нарастнат по отношение на китайските, показват специалисти.

Търговският спор затруднява напъните на китайската централна банка да направи системата на установяване на валутните курсове по-гъвкава, пазарно насочена и ефикасна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР