Курсът на еврото, британската лира стерлинг и японската йена спрямо

...
Курсът на еврото, британската лира стерлинг и японската йена спрямо
Коментари Харесай

Паундът, еврото и йената поскъпват

Курсът на еврото, английската лира стерлинг и японската йена по отношение на щатския $ се повишава в хода на валутната търговия в понеделник сутринта.

Пазарът преразглежда своите прогнози по отношение на по-нататъшната траектория на главния лихвен % на Федералната аварийна система на Съединени американски щати, написа Trading Economics. Миналата седмица настоящата статистика регистрира второ следващо тримесечие със спад на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, което е в сходство с техническото определение за криза.

Данните за Брутният вътрешен продукт бяха оповестени ден откакто Фед увеличи главната си рента със 75 базисни пункта след срещата през юли. По време на конференция ръководителят на Фед Джеръм Пауъл алармира, че темпото на стягане на паричната политика може да се забави, в случай че стопанската система на Съединени американски щати отслабне.

В същото време търсенето на евро може да нарасне на фона на упованията на търговците за ускорено стягане на паричната политика в еврозоната. Статистическите данни за инфлацията в района не демонстрират, че тя е достигнала връх. Инфлацията удари нов връх: потребителските цени в еврозоната през юли са се нараснали с 8,9% на годишна база след покачване с 8,6% през юни.

Днес към 10 часа българско време общата валута нараства с 0,10% и двойката евро/долар се търгува за $1,0237 спрямо $1,0220 при затварянето на пазара в петък.

Цената на английския паунд се покачва с 0,27% - до $1,2193 против $1,2171 в края на предходния работен ден.

Междувременно по отношение на японската валута американската се намали с 06751% - до 132,32 йени за един $ против 133,27 йени предходната валутна сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), спада по време на днешната търговията с 0,12%. По-широкият показател WSJ Dollar губи 0,09%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР