Курсът на долара в петък остава относително стабилен, като леко

...
Курсът на долара в петък остава относително стабилен, като леко
Коментари Харесай

Паундът се покачва

Курсът на $ в петък остава релативно постоянен, като леко се понижа по отношение на другите съществени валути. В същото врем отсрочката за Брекзит поддържа повишаването на фунта стерлинг.

Днес сутринта доларовият показател, който отразява неговата динамичност по отношение на кошницата от 6 съществени международни валути, се намалява с 0,2 % до 96,29 пункта

Лидерите на Европейския съюз в четвъртък се съгласиха да отсрочат датата на Brexit, която бе избрана за 29 март, най-малко до 12 април. Ако английският парламент другата седмица утвърди съглашението на Тереза Мей с Брюксел, то дата на напускането на Европейски Съюз се отсрочва до 22 май.

Фунтът стерлинг през днешния ден сутринта нараства с 0,32% по отношение на $ - до $1,3149 при курс $1,3107 за паунд предходния ден.

П отношение на общата валута английската се повишава до 1,1550 евро за фунт спрямо 1,1524 евро в края на търговията в четвъртък.

Банката на Ангиля през вчерашния ден остави без смяна главните лихвени ставки, като заяви че множеството английски компании се възприятията оптимално подготвени за излизането на страната от Европейски Съюз без договорка, което обаче ще засегне по растежа на стопанската система и работните места.

Доларът се търгува без изменение по отношение на йената на равнище 110,80.

Общата валута леко нараства във връзка с американската - с 0,08% - до $1,1380 за евро при курс $1,1374 за евро в края на вчерашната сесия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР