Курсът на долара расте в началото на валутната търговия в

...
Курсът на долара расте в началото на валутната търговия в
Коментари Харесай

Златото и доларът поскъпват

Курсът на $ пораства при започване на валутната търговия в понеделник, доколкото вложителите понижиха своите упования за понижаването на главната рента от Федералния запас на Съединени американски щати в края на месеца.

В същото време златото нараства заради възходящо търсене на надеждни активи на фона на засилващото напрежение в Близкия изток след задържането от Иран на английския танкер Stena Impero в петък.

Общата валута през днешния ден сутринта се намалява по отношение на американската до 1,1216 $ за едно евро от равнището при закриване на миналата сесия -1,122 $ за евро.

Курсът на $ към японската валута се повишава до 107,98 йени за $ спрямо 107,7 йени за $ в петък.

Фунтът стерлинг се намалява по отношение на $ до $1,2498 за паунд при равнище $1,2502 в миналата валутната сесия. По отношение на общата валута английската е постоянна и се търгува по 1,1143 евро за паунд както и в петък.

Индексът на $, следящ динамичността на американските пари към кошница от 6 международни валути се повишава до 97,2 пункта.

Ключовият фактор, определящ динамичността на $, остава упованията за решението на ФЕД за базовия лихвен % в края на юли. Курсът на американската валута се колебае след прогнозите с какъв брой регулаторът ще понижи лихвения % - с 25 или с 50 базисни пункта. Според CME Group от понеделник единствено 22.5% от анализаторите предвиждат понижение на курса с 50 базисни пункта, а останалите чакат понижение от 25 пункта.

Освен това вложителите чакат съвещанието на ЕЦБ тази седмица и на Банката на Япония през идната. " Моментът на истината не е надалеч, тъй като скоро международните централни банки ще би трябвало да разкрият желанията си за паричната си политика ", споделят анализатори от JPMorgan Chase & Co., представени от Ройтерс.

В понеделник сутринта златото нараства поради увеличеното търсене на безвредни активи, какъвто е благородният метал. Днес сутринта цената на августовските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се повишава с 2,4 $ - до 1429,15 $ за тройунция.

Цената на септемврийските фючърси за среброто се повишава 1,43% - до 16,422 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР