Курсът на долара към йената в четвъртък сутринта спада на

...
Курсът на долара към йената в четвъртък сутринта спада на
Коментари Харесай

Доларът пада. Неяснота за сделката САЩ - Китай намалява риск апетита

Курсът на $ към йената в четвъртък сутринта спада на фона на безпокойството на вложителите по повод вероятностите за комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай, което понижи риск апетита и увеличи интереса към по-безопасните активи.

Към проблемите в връзките сред двете най-големи стопански системи в света в този момент се прибави и политическото напрежение поради обстановката в Хонконг.

Източници, близки до Белия дом, оповестяват пред Ройтерс, че подписването на първата част от съглашението до края на годината е малко евентуално. Агенцията написа също по този начин, че се чака президентът Тръмп да утвърди два законопроекта, подкрепящи антиправителствените митинги в Хонконг.

Днес сутринта американската валута се намалява към японската до 108,53 йени за $ от 108,6 йени за $ в края на вчерашната търговия.

Общата валута пораства по отношение на " зелените пари " $1,1077 за евро спрямо $1,1072 за евро при закриването на сесията в сряда.

Фунтът стерлинг остава постоянен във връзка с $, търгувайки се през днешния ден на равнище $1,2927 за едни паунд.

Китайската валута на континенталния пазар се намали до триседмичен най-малко в равнището 7,0450 юана за $, само че по-късно се стабилизира до 7,0397 юана за $. На офшорния пазар юанът поевтиня до 7,0533 за $, най-нисък курс от 5 ноември, диря това отчасти възвърне загубите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР