Курсът на долар в петък е стабилен по отношение на

...
Курсът на долар в петък е стабилен по отношение на
Коментари Харесай

Паундът и валутите на развиващите се пазари се понижават

Курсът на $ в петък е постоянен във връзка с множеството валута на развитите страни. Йената поевтинява. Както и фунтът стерлинг в очакване на вести към процеса за излизането на Англия от Европейския съюз.

Валутите на така наречен emerging markets (развиващите с пазари) също спадат, доколкото трейдърите чакат нов напредък в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай, седмица преди изтичащия мораториум върху повдигането на нарасналите мита.

По данни от източници на организация Bloomberg, Европейски Съюз чака министър председателят на Англия - Тереза Мей, да бъде принудена да изиска пролонгация от три месеца за Brexit. Тази, наречена от Брюксел " техническа пролонгация ", би разрешила на английския парламент да одобри всички нужни нови закони, регулиращи излизането на страната от Европейски Съюз.

Общата валута през днешния ден сутринта се търгува по отношение на американската по $1,1341 за едно евро, спрямо курс а $1,1336 в края на сесията през вчерашния ден. Очертава се еврото да набере повишаване на цената си към $ от 0,4 % за тази седмица.

Курсът на еврото се покачва леко и към японските пари - до 125,60 йени от 125,49 йени за едно евро ден по-рано.

Курсът на $ също леко пораства към йената - до 110,77 йени при 110,70 йени в края на търговията в четвъртък.

Британският фунт стерлинг и през днешния ден продължава да намалява цената си по отношение на $ до $1,3032, а към общата валута до 1,1493 евро за паунд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР