Курсът на бразилския реал се понижи до 4,197 реала за

...
Курсът на бразилския реал се понижи до 4,197 реала за
Коментари Харесай

Бразилският регал се понижи рекордно

Курсът на бразилския реал се намали до 4,197 реала за един щатски $ в края на днешната сесия. Това е най-голямото обезценяване на реала от въвеждането му през 1994 година, съобщи Франс прес.

Причината за спада на курса на реала е несигурността към президентските избори идващия месец в най-голямата стопанска система на Латинска Америка.

От началото на годината бразилският реал се е обезценил с 21,06 % по отношение на щатския $.

Предишният рекорден спад бе на 21 януари 2016 година, когато доларът доближи 4,166 реала.

Борсата на Сао Пауло също приключи със спад от 0,58 %.

Президентските избори на 7 октомври, които от месеци са представяни като най-неясните в историята на Бразилия, минаха през ново разтърсване предходната седмица, когато крайнодесният претендент Жаир Болсонаро бе намушкан с нож. Болсонаро води в допитванията за продобиване на първия тур. Той е признат в болница в тежко положение и евентуално ще пропусне предизборната акция до датата на първия тур, а може би и по-късно.

Анализаторите залагат и на повишаване на поддръжката за левия претендент Фернандо Адад, посочен във вторник като нов кандидат-президент на Партията на трудещите се на мястото на някогашния държавен глава Луиз Инасио Лула да Силва, който излежава присъда за корупция и е със правосъдна възбрана да се кандидатира на изборна служба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР