Курсът на биткойна отбеляза нов връх днес като премина над

...
Курсът на биткойна отбеляза нов връх днес като премина над
Коментари Харесай

Биткойнът проби психологическата граница от $10 000

Курсът на биткойна означи нов връх през днешния ден като мина над прага от 10 000 $. За това свидетелстват данни от електронната платформа Coinmarkercap, където биткойнът през днешния ден доближи 10 086 $ (+4,1 на сто), предадоха интернационалните информационни организации. В утринна сесия на цифровата онлайн борса Си И Екс (CEX) един биткойн струваше 10 035 щатски $. На други платформи за търговия, в това число Койнбейс (Coinbase), криптовалутата се оферираше за към 9900 $.

Общата стойност на биткойните в обращение към този момент надвишава пазарната капитализация на корпоративни колоси като МакДоналдс (McDonald`s), Ай Би Ем (IBM) и Дисни (Disney), отбелязва " Индипендънт ". Котировките скочиха с към 50 на 100 през последните две седмици, показва изданието и разяснява, че внезапните придвижвания на виртуалната валута провокира нови опасения, че е балон, който може всеки миг да се спука.

Биткойнът трансферира прага от 9000 $ за първи път в неделя и продължи възходящото си придвижване в понеделник, когато надвиши 9700 $. За годината регистрира скок от близо 900 %.

В същото време коментатор на Маркетуоч предвижда, че вероятността биткойнът да се срине е над 80 %, като съгласно него 40-процентов спад на криптовалутата е " съвсем сигурен ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР