Курсът на биткойн премина 11 000 и сега курсът му

...
Курсът на биткойн премина 11 000 и сега курсът му
Коментари Харесай

Цената на биткойн излетя до над $11 000, 11% ръст за седмица

Курсът на биткойн мина 11 000 и в този момент курсът му решително върви към 12 000 $. Най-известната криптовалута стартира растеж през есента на 2019 година, след слабата 2018-та, когато цената ѝ спадаше всекидневно.

По данни на CoinDesk.com все още на издание на материала, курсът на биткойн е над 11 350 $, като за един ден валутата е поскъпнала с към 500 $. Това е най-високата ѝ стойност от март 2018 година

Независимо от бързия растеж, биткойн към момента надминал своя връх. През декември 2017 година, когато бе на върха на своята известност една " монета " струваше над 20 000 $. Тогава той оказа въздействие освен на цели крипто пазар, само че и на сегмента на компютърни съставни елементи. Биткойн провокира мощен растеж в търсенето на видеокарти, които се употребяват за неговия рандеман, довеждайки то техния недостиг и скок на цените по целия свят.

Известният анализатор Оливър Айзъкс предвижда в изявление за The Independent, че курсът на криптовалутата може да доближи 25 000 $ в края на актуалната или началото на идната година.

Друг специалист, Джулиан Хосп, смята че курсът на биткойн може да доближи и 100 000 $ през 2020 година Милиардерът Тим Дрейпър пък през май разгласи упования за 250 000 $ през 2023 година

Най-смелата прогноза обаче е на създателя на компанията за ИТ сигурност McAfee – Джон Макафи. В края на 2017 година той показа упования, че към края на 2020 година един биткойн ще коства 1 милион $.

Според Reuters най-вероятната причина за следеното оживление на крипто пазара са новините, към валутата Libra, върху която работят от Фейсбук. Както и биткойн тя е основана на технологията блокчейн, само че има и редица разлики. Най-важните от тях са нейната централизираност и неналичието на анонимни транзакции.

Libra се чака да буде стартирана през 2020 година и има капацитета да притегли вниманието на доста хора към пазара на криптовалути, най-известната от които е биткойн. Рязкото понижениет на нейния курс подкопа доверието на доста хора, само че създаването на Фейсбук идва с поддръжката на MasterCard и Visa.

Редно е обаче да се означи, че растежът стартира месеци преди анонса на Libra, когато информацията за новата валута представляваше сбирка от клюки. Пак по данни на Reuters покачването на цената на биткойн е обвързвано с вложения от Азия. Не се прецизира какъв брой са искащите да си купят виртуални монети. Според Оливър декор Ландсберг-Сади, шеф на криптовалутната компания BCB Group, един от купувачите е придобил 20 000 биткойна.

Анализаторите от Forbes допускат, че растежът може да е обвързван с комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Криптовалутата може да се употребява като инструмент за отбягване на мита.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР