Курсът лев-евро е фиксиран вече 23 години и в българският

...
Курсът лев-евро е фиксиран вече 23 години и в българският
Коментари Харесай

Каролев: ​​Досега не се е случвало обезценяване на валута, която е била в RN2

Курсът лев-евро е закрепен към този момент 23 години и в българският валутен ръб има една специфичност, която е няма в други страни, изясни в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " известният анализатор Владимир Каролев. Според него е изцяло допустимо Европейската централна банка, когато пристигна време страната ни да излиза от " чакалнята ", да натисне за обезценяване на лв. или за повишаването му.

Досега не се е случвало обезценяване на валута, която е била в RN2. Но е имало такива напън върху Естония и Латвия, изясни Каролев. Те са съумели да реагират на натиска като са понижили заплатите.
Владимир Каролев: Добре е, че министър председателят Борисов се е усетил и преди няколко дни е споделил, че би трябвало да има ратификация в Народното събрание когато се дефинира при какъв курс се влиза.
Проблем има по принцип с еврозоната и с страните в Европейски Съюз, счита Каролев.
Владимир Каролев: България постоянно ще е слаба страна в Европейския съюз и много години ще е слаба.
В Европейски Съюз Каролев вижда ненаучени уроци. По негово мнение, в случай че продължава по този начин Европейски Съюз, ще изоставен и други страни, сходно на Англия.

Той съобщи, че не е почитател на еврозоната, тъй като вижда опасности. Дори за чакалнята на еврозоната са ни сложени условия, каквито не са били поставяни пред други страни, означи Каролев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР