Курсанти от Военния университет във Велико Търново били нападнати от

...
Курсанти от Военния университет във Велико Търново били нападнати от
Коментари Харесай

Егати командосите и курсантите дето ги бият като тупани! Каракачанов - балетмайстор

Курсанти от Военния университет във Велико Търново били нападнати от мъж с секира. Преди случката курсантите в „ Ауди “ се изпреварвали няколко пъти с „ Опел Корса “. В него имало мъж и жена. Стигнало се до кавга и мъжът от Корсата, налетял с секира.
Курсантите – с тях и една курсантка – се заключили в колата и почнали да звънят на 112. По-късно нападателят е арестуван, а в страната се вдгина звук и олелия против ромите. Най-голямата пушилка подвига баш военният министър Каракачанов: Безобразие! Мерки, ограничения трябват! Всъщност той към този момент би трябвало да се назовава Главен балетмайстор на Българската армейска натрупа. Съжалявам, само че нещата са пропаднали до такава степен. Армия без дух и сърце...

Преди седмица в пловдивското с. Войводиново двата роми в тийнейджърска възраст помляха командос, взел участие в няколко задачи. Олелия до небето. Протести, хорА, флагове, „ Бъл-га-ри, ю-на-ци “, Каракачанов, Джамбазки, и двама-трима от дежурните ромски водачи по тв приемника. Говорят за пребития, циганета на Сурваки и откриването на Пловдив евростолица на културата, като че ли са едно и също. И едни и същи хора плямпат за всичко. Не излезе нито един настоящ боен (изкючения направи запасния ген. Шивиков), който да скръцне със зъби на политици и власт, които са оставили башибозушки орди – освен от роми, само че и български мутри – вилнеят из цялата страна. Обират се църкви, разорават се дюни, строи се нелегално по Черноморието и на всички места другаде. Прокуратурата се развилняла както и сталинската не го е правила. Кръгът Кой заграбва каквото става за присвояване, само че ромите били най-големият проблем. Че е огромен, огромен е, само че е произходящ от всичко останало.

Командосът не реагирал и се оставил да го пребият – можеше и до гибел, - тъй като не желал да използва мощ. Пребили го две пишлемета. Негови сътрудници и другари мрънкат, че в случай че бил употребявал уменията си, щели да го разкарват в полицията и прокуратурата. Баща му и той се вайка, като че ли не е отговорен, задето не му е обяснил още като дребен, че за живота и фамилията човек се бие като лъв.

Курсантите, тези благи претенденти за офицери в армията, която съгласно Каракачанов не е губила стълкновение и не й е пленявано знаме, се заключват в колата и с треперещи пръсти цъкат на телефона за помощ. Помощ от кого? Вместо да излязат и да се разправят с нападателя както са ги учили в часовете по карате или профилиран ръкопашен пердах. Родителите им мънкат пред камери и телефони: Те, децата, доста се изплашили!... Ах, на мама, ох на тате мишлетата, дето се подмокрили от един ром. Ама бил с секира и можели да пострадат. Можели, но не се знае. Да бяха пробвали, а не да им тупкат сърчицата в петичките. Били огромната работа, когато се изпреварвали с Корсата, само че след това блокирали от шубе. И те ли не са желали да ги разкарват в районното и в прокуратурата? Егати командирите ще бъдат след време. Кой боец ще почита такива офицери?

Служил съм в Елховския 12-ти мотострелкови полк, който бе част от тъй наречените „ триъгълник на гибелта “. В Елхово бе и командването на Граничния отряд за региона. Имаше и обособен разследващ батальон. Повече армия в сравнение с население, както се майтапиха локалните хора. Когато по улиците минаваха офицери, старшини и бойци множеството хора ги поздравяваха. Циганите си кротуваха. Пагона – от редническия до полковническия – се защитаваше във всяка обстановка. Ако някой е прекалил, случвало се е – в ареста и след това отново в строя. Но да те бият като боксова круша и да мрънкаш за социална поддръжка – в никакъв случай. Не приканвам към разпра и улично правораздаване, опазил ме Господ. Но човек би трябвало да има достолепие и чест някаква.

И да знаете, на битите дядовците в случай че бяха на тяхно място, щяха да размажат нападателите като леке на пътя. След това щяха да си изтупат панталоните и да продължат. А биячите щеше да ги боли, което подтиква мисленето и води до верни поучения.

Чалга бабаитлък е да се играят хора в реки и по поляни, патреоти да се кичат с калпаци и пищови и да се подвигат наздравици за Дякона, Караджата и Ботев. Забележете: нито един мъж, татко, брат или непосредствен не застана месеци наред до протестиращите майки на деца с увреждания. Найдоха се обаче двама-трима мачовци, които да ги нагрубят по най-отвратителен метод. А спомняте ли си тези мъжлета, дето щяха да ги съдят в Съединени американски щати, че продавали самолетни елементи за сирийски компании? И те обикаляха студиата с гаджетата и женичките си, които говореха вместо тях. Вижте какво устояха и понасят още кметиците на „ Младост “ Иванчева и Петрова. Българските баш юнаци и патреоти ги бива да шамаросват децата и дамите си в къщи. Да се бият преди, по време и след мачове, да се замерят с бутилки и капачки в спортни зали и да си налитат на шосето или за парко място.

Държавата е потънала в корупция, политическите и финансовите афери с ромите нямат край, мъже и дами по села и паланки биват насилвани и ограбвани, краде се като за международно, Народното събрание гласоподава лобистки закони, олигарси се хващат за гушите, спецобвинението се е трансформирало в гилотина за неуместни на Кой… На тях ли се надявате да решат проблеми, които не са решавани десетилетия? Толкова ли сте наивни? На тези, битите юнаци ли се крепи националната сигурност? Тогава нямаме потребност от войска изобщо. Каракачанов така и така напира да реанимира строителни войски и КЕЧ – толкоз му акъла.

Предлагам с парите за защита и Министерство на вътрешните работи – няколко милиарда са това – да платим за непознати служители на реда и военни, които да ни пазят освен небето, морските и сухопътните граници, само че и селата и градовете. И ще има ред, бъдете сигурни. Преди епохи най-големите врагове на спартанците – персийците, ги наемали да ги пазят от врагове и да образоват бойците им.

И в случай че не сте чели и слушали за това, пуснете си тв приемника и вижте по какъв начин французите се борят за правата си. Протести, барикади, пердах – без никой да се жалва. И знаете ли за какво е по този начин? Защото са свободни. Знаят какво е свободата. Ние – не.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР