Курсанти от специалност Военен лекар надникнаха отвътре в живота на

...
Курсанти от специалност Военен лекар надникнаха отвътре в живота на
Коментари Харесай

Бъдещите военни лекари наблюдаваха в действие Специалните сили на Българската армия

Курсанти от компетентност „ Военен доктор ” надникнаха от вътрешната страна в живота на Специалните сили на Българската войска .

В рамките на летния си стаж във Военномедицинска академия /ВМА/ те имаха опция да посетят Специализирания учебно-тренировъчен комплекс „ Црънча ” и да следят демонстрации на качествата на обособени формирования от Съвместното командване на специфичните интервенции /СКСО/.

Бъдещите медици под пагон останаха впечатлени от видяното, като се срещнаха и с конфигурацията и опциите за осъществяване на авиомедицинска евакуация с хеликоптер „ Кугър ” от състава на Военновъздушни сили. Откриха и общи черти в профила на военните лекари и командосите – устойчивост и експедитивност , самонадеяност и умеене за работа в екип.

Това занимание е детайл от тяхната подготовка по авиационна медицина , която всеки боен доктор би трябвало да е минал. Видяха медицинския пункт и оборудването, с което разполагат, поради спецификата на активността тук, разяснява проф. Любомир Алексиев, началник на Катедра „ Авиационна и морска медицина ” на ВМА.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР