Курс по основните елементи на изкуствения интелект, предлаган от миналата

...
Курс по основните елементи на изкуствения интелект, предлаган от миналата
Коментари Харесай

Финландия подари на света безплатен курс по изкуствен интелект

Курс по главните детайли на изкуствения разсъдък, предлаган от предходната година на жителите на Финландия, към този момент е наличен за целия свят. При това гратис.

Формално шестседмичната стратегия Elements of AI е коледен подарък за Европейския съюз в миг, когато Хелзинки завършва шестмесечното си председателство на Съета на Европейски Съюз. Няма обаче географски ограничавания кой може да взе участие в курса, написа софтуерното издание The Verge.

Първоначалната концепция на държавното управление в Хелзинки е да даде на финландците конкурентно предимство в изкуствения разсъдък.

Курсът е наличен (освен на финландски) на британски, немски, шведски и естонски, а до пролетта на 2020 година ще се появи на нови езици. Идеята е " скоро " да бъде наличен на всички европейски езици.

Описание на курса

След като 1% от 5.5 млн. финландци са минали през курса (завършващ със сертификат), задачата е 1% от европейските жители да овладеят основите на изкуствения разсъдък.

Според статистиката на уеб страницата записалите се до момента на курса, разграничен на 6 тематични глави, са над 230 хиляди души от 110 страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР