Курс към съкращаване на времетраенето на мачовете предприема световната бейзболна

...
Курс към съкращаване на времетраенето на мачовете предприема световната бейзболна
Коментари Харесай

Международният бейзбол минава в 7-инингов формат, WBSC издаде правилник на Бейзбол 5

Курс към редуциране на времетраенето на мачовете подхваща международната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC). Първа стъпка от новата политика е въвеждането на 7-инингов формат за огромна част от международните шампионати по бейзбол.

Вместо в обичайните 9 ининга, при новия правилник отсега нататък ще се организират шампионатите на планетата за кадети (до 15 г.), юноши (до 18 г.) и младежи (до 23 г.). При децата (до 12 г.) в действие остават 6-ининговите мачове. Засега няма да има смяна и в международното състезание за мъже " Премиър 12 ", както и в разпоредбите на олимпийския бейзбол – те резервират класическия тип на играта.

The 12-nation field is now complete for the WBSC U-18 Baseball World Cup 2019 in Gijang, Korea!!

Oceania Champion: Australia
Wild Card China

PRESS RELEASE: https://t.co/CPoNnxcJLF #U18WorldCup @WBSCPresident pic.twitter.com/TYFETQkG5w
— WBSC (@WBSC) January 28, 2019
Същевременно WBSC разгласява обстоен устав на своята най-нова публична дисциплинираност – Бейзбол 5. Промотираната на световно равнище през 2018 година улична версия " 5 на 5 " е вярата на международната централа да направи американския спорт по-популярен и наличен за всеобщо упражняване.

" Бейзбол 5, за който е нужна само гумена топка, към този момент бе показан в над 40 страни на всички пет олимпийски континента – разяснява президентът на WBSC Рикардо Фракари. – Второто издание на правилника дава опция за още по-бързо движение на развиване на тази градска дисциплинираност. Това е значима стъпка към идното образуване на международно състезание и континентални шампионати, както и включването на Бейзбол 5 в програмата на огромни спортни конгреси. "

WBSC launches expanded Urban #Baseball5 Rulebook:
https://t.co/Kzc8nr4Qt1 @WBSC_Baseball5 #PlayEverywhere #5x5 @WBSCPresident pic.twitter.com/aZnVZK44jp
— WBSC (@WBSC) January 30, 2019
През предходната година България беше хазаин на първото в историята Открито балканско състезание по Бейзбол 5 за смесени тимове. През септември в София се събраха националните отбори на България, Сърбия, Румъния и Чехия, а купата завоюваха нашите " трикольори ". Турнирът се организира в Княжеската градина, на площада пред паметника на Съветската войска.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР