Курортният комплекс Албена посреща днес първите си туристи. С обявяването

...
Курортният комплекс Албена посреща днес първите си туристи. С обявяването
Коментари Харесай

Летният сезон в Албена започна днес

Курортният комплекс Албена посреща през днешния ден първите си туристи. С оповестяването на изключителното състояние в страната достъпът до курорта беше неразрешен, само че още преди неговата анулация визитата за разходка стана още веднъж допустимо.

Мерките за сигурност и хигиена в почивното населено място стартират още на бариерата, където всяко едно транспортно средство бива дезинфекцирано. В хотелите ще се ревизира температурата на всеки от идващите посетители, планувано е по какъв начин да не се позволява скупчване на хора пред местата за регистрация и в заведенията за хранене. Курортът разгласи най-ниските цени на плажни такъми за северното Черноморие.

Първият хотел в Албена през днешния ден приема първите си посетители за този летен сезон. Резервациите са единствено от български туристи. Няколко дни преди идването им са били извършени тренировки за работа на личния състав в новите условия съгласно здравните условия.

„ Започваме с един хотел, и поредно в идващите 15 дни, живот и здраве, би трябвало да отворим още 7 хотела “, споделя пред „ Хоризонт “ заместник-директорът в бранш „ Експлоатация “ в комплекс Албена Христо Пенев.

Създаден е справочник за почистването и дезинфекцията на хотелската част. Преди влизане в хотела наложително се дезинфекцират ръцете и обувките. В общите пространства са сложени маркировки с насоки за съблюдаване на физическа отдалеченост. Служителите на рецепцията са отделени от гостите посредством транспарантна бариера.

За потребностите на туристите са планувани и безвъзмездни персонални защитни средства, както и специфични контейнери, в които те да се изхвърлят. По-различна тази година е и организацията на храненето. На блок масите туристите няма да се самообслужват.

„ Сипването на храната ще става от наш личен състав. Има специфична бариера, транспарантна, която се дезинфекцира непрекъснато – сред гостите и храната на бюфета “, разяснява Христо Пенев.

Спазването на здравните ограничения изисква повече разноски и повече личен състав, само че задачата е да се обезпечи приятна и безвредна отмора на гостите на курорта, акцентира Пенев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР