Курортните и ваканционните селища по морските брегове на Турция като

...
Курортните и ваканционните селища по морските брегове на Турция като
Коментари Харесай

Турските курорти се напълниха

Курортните и ваканционните селища по морските крайбрежия на Турция като Кушадасъ, Бодрум, Измир и други през последните няколко дни преливат от локални летовници. Топлото време, следеното разхлабване на епидемиологичните ограничения против COVID-19 и ваканцията за Рамазан, която стартира в събота, насочи доста жители към ваканционните селища. Здравните управляващи позволиха на възрастните над 65 години, на които от месец март насам бе наложена цялостна възбрана за излизане отвън дома, да отпътуват за частните си вили или жилища дружно с двама придружители. Но пътуването отвън Истанбул, Анкара и други метрополии, в които от петък се ползва следващата 4-дневна възбрана за излизане от у дома, става единствено със особено позволение, което искащите може да си обезпечат по електронен път, и със личен превоз. По данни на медиите над половин милион души са получили разрешителни за овакантяване на местоживеенето си.

Само в Кушадасъ през последните 24 часа са пристигнали към 72 хиляди частни автомобила от други селища. На влизане в града, чието население отвън курортния сезон е към 120 хиляди души, се е образувала 15-километрова опашка. По крайбрежието на Кушадасъ има стотици летни вили и вилни комплекси по продължение на 20-километровата линия, които са се напълнили с хора. В Бодрум, Измир и други крайбрежни градове вилите и вилните комплекси също са цялостни с летовници.

В същото време наложително е носенето на маски. Полицейски екипи управляват да не се събират доста хора на едно място, да се съблюдава отдалеченост. На нарушителите се постановат санкции.

Хотелите и почивните комплекси не одобряват посетили. Затворени са доста хотели, като се изключи тези, които имат здравен документ, който този сезон ще бъде наложителен, с цел да одобряват посетители. След Рамазан байрам се чака поетапно и следено да бъдат отваряни хотелите, плажовете и заведенията за хранене за локалните туристи, само че със съблюдаване на хигиеничните условия, обществена отдалеченост, термокамери и други . А към средата на месец юни се чака да бъдат обновени и интернационалните полети за туристите от чужбина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР