Курортен търговец беше осъден от Районен съд – Варна за

...
Курортен търговец беше осъден от Районен съд – Варна за
Коментари Харесай

Курортен търговец беше осъден за търговия на дребно

Курортен търговец беше наказан от Районен съд – Варна за търговия на дребно с чанти и портмонета от предпазени марки. Деянието е закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност, наказуемо по чл.172б, ал.1 от Наказателния кодекс. На 29-годишния търговец беше наложено наказване " пробация “. За период от 8 месеца подсъдимият следва да извършва поредност от пробационни ограничения - наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, наложителни периодически срещи с пробационни чиновници, както и да постави безплатен труд в размер на 100 часа за една календарна година.

На 18 септември 2017 год., при осъществена инспекция на търговски обекти към хотелски комплекс в курорт " Златни пясъци “, стопанисвани от компания на подсъдимия, се открива предложение за продажба на към 280 чанти и портмонета, носещи знаци на 5 разнообразни непокътнати търговски марки, без единодушието на притежателите на изключителните права. Над 86 000 лв. е общата стойност на инкриминираните артикули, представляващи регистрирани търговски марки в Патентното ни ведомство и по реда на Мадридската конвенция за интернационална регистрация на марките. Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в обектите на подсъдимия артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите и предпоставки за незаслужено облагодетелстване на търговеца от известността на истинските марки.

29-годишният обвиняем е неосъждан. Разноските по делото са в негова тежест, а материалните доказателства – стоките-менте се лишават в интерес на страната и след влизане на правосъдния акт в действие следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване в 15-дневен период пред горната правосъдна инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР