Курортът Св. Св. Константин и Елена е превърнат в строителна

...
Курортът Св. Св. Константин и Елена е превърнат в строителна
Коментари Харесай

Строежи и в курорта `Св. Св. Константин и Елена`

Курортът „ Св. Св. Константин и Елена ” е трансфорат в строителна площадка.
 Спряха противоречивите градежи на Арапя, Алепу и Градина  Борисов подреди незабавна инспекция на градежите по Южното Черноморие
Това заяви бТВ, като се базира на клипове в обществените мрежи.

Един от тях е на Боян Георгиев, който постоянно се разхожда в курорта, води и децата си. На метри от морето вижда багерите в деяние. „ Беше покъртително, тъй като там не открих нормалната панорама от заливи, красива природа, видях единствено градежи... Адски доста съжалих, защото това е едно плажче, на което аз съм пораснал, там беше офицерски плаж, имаше басейн с минерални извори ”, споделя Георгиев.

Проверката открива, че курортът извършва капиталовата си стратегия за усъвършенстване на материалната база с три плана. Целта е да бъдат издигнати жилища, студия, басейн и ресторант към съществуващия 5-звезден хотел.

Търговски център ще размени досегашните преместваеми обекти за облекла и сувенири. От курорта обосновават градежите с концепцията за развиване на комплекса като целогодишна морска и спа дестинация.

Строителните позволения са издадени от община Варна. „ От Министерство на регионалното развитие е утвърден подробният организационен проект, защото курортният комплекс е с национално значение и редът на закона е подобен. Намира се в зона А по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, планът е съгласуван с допустимите нормативи за застрояване в тази устройствена зона ”, изяснява Виктор Бузев, гл. проектант на община Варна.

Проектите са съгласувани с екологичното законодателство, увериха и от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР