Курортът Елените“ получи отличието Син флаг“ за чистота и безопасностМалки

...
Курортът Елените“ получи отличието Син флаг“ за чистота и безопасностМалки
Коментари Харесай

Младежи работят и почиват в луксозни морски хотели

Курортът „ Елените “ получи оценката „ Син байрак “ за непорочност и сигурност

Малки рибки в кристално чистата вода на брега на „ Елените “ изненадаха тази година първите летовници на курорта. А децата са тези, които не могат да им се нарадват, и тичат след бързите морски жители. Плажът получи международния документ „ Син байрак “ за 2018 година от интернационално жури, което заседава в датската столица Копенхаген. Той се дава за високото качество на морската вода, екологичност, сигурност, съвременни услуги и улеснения. Отличието е за един сезон и за него се кандидатства всяка година. Всъщност „ Син байрак “ е най-утвърденият документ в туризма – в България го имат 13 плажа, а по света екологично чистите плажове са над 4000.

Ваканционно населено място „ Елените “ е част от холдинга „ Виктория Груп “, който е най-големият туристически оператор у нас. Хотелите се отличават с висок клас четири- и петзвездни – всички с съвършено обслужване, доста добра локация и едно от най-хубавите места за отмора на Българското черноморие.
 01  02  03  04  04-2  05  06  07  08  09  10  11  12  13  14  15  16
Още, когато комплексът е основан през 1985 година, е търсено оптимално положителното място за почивка – комбиниране на море и планина. А тъкмо при „ Елените “ са южните скатове на Стара планина, които безусловно се сливат с морето. Напук на тотално застроения с хотели комплекс „ Слънчев бряг “, който е напълно наоколо, „ Елените “ са замислени като парк. В него в действителност е доста зелено – високи палми, екзотични растения, борове и каквито искаш съвършено поддържани зелени шубраци.

Огромните хотели са съчетани с по-малки, както и с прелестни вили в средиземноморски жанр. Мястото е желано за фамилна отмора и от по-състоятелни туристи. Гостите при започване на сезона са испанци, украинци, поляци, чехи, англичани, руснаци, само че най-вече са българите. В селището е помислено за всичко – храна, занимания, уют и тишина. Да, мнозина идват тук и поради тишината, която откриват в кокетните независими вили, които повече наподобяват на италиански, сгушени в зелените пространства, само че с прелестна южна панорама към морето. Анимацията, която предлага занимания за деца и за възрастни, е желана от всички. Помислено е за всевъзможни възрасти – в случай че ти харесва можеш да бъдеш корсар, водолаз, боец, Барби, динозавър или пък Фред Фринстоун… Стефан, който ръководи аниматорите, описа за най-невероятните купони за деца и родители, които могат да те върнат в каменната епоха, да се срещнеш със средновековни рицари или да те отведат в бъдещето. Пиратските празненства обаче са измежду желаните, показа той, до момента в който около нас минава Джак Спароу. Допълнително шоу за дребни и огромни е и аквапаркът с най-различни пързалки и красиви крепости, въртележки и басейни.

Амфитеатърът на „ Елените “ е другото желано място от туристите. Той предлага огромна сцена и над 800 места, които всяка вечер се заемат от публиката, пристигнала да приветства отбор „ Чинари “, шоу-програми с известни реализатори, артисти или пък аниматорите в „ Елените “, които са супер занимателни. А до момента в който родителите се забавляват, за децата има детска градина с всички екстри. На бийч бара до самия пясък на съвършения плаж, гостите могат да употребяват страхотни студени коктейли – алкохолни и безалкохолни, сервирани не в чаши, а в специфични транспарантни еко пликове.

За туристите, предпочитащи лукса и комфорта, само че и най-много тишината и спокойствието, петзвездният „ Роял Касъл “ (Royal Castle Design & Spa Hotel) е съвършеният избор. Той е ситуиран на рид, към него е зеленина, с прелестен басейн и страхотна гледка към морския залив. На това място гостите могат да срещнат и известни звезди от екрана и стилните сцени. Тези, за които 6-7 минути са доста, с цел да стигнат пешком до плажа, има специфични голф колички, които единствено след позвъняване по телефона, могат да те закарат до морето или където искаш в комплекса. Разбира се всичко е включено в цената ол-инклузив. В двора на „ Роял Касъл “ има страховит бар към басейна. Там на бара на най-луксозния хотел на Черноморието ни постоянно се развихря Мистър България Георги Йовчев, който е занаятчия на коктейлите. СПА комплексът пък е най-големият релакс за гостите.

Холдингът „ Виктория Груп “, желан поради екополитиката си, поставя изключителни старания в областта на обществената и корпоративната политика. Това се ползва доста сполучливо изключително в четиризвездния хотел „ Чайка Бийч Резорт “ на Слънчев бряг. Още напролет хотелът подписа партньорство с Дома за деца, лишени от наставнически грижи „ Майка Терезия “ в Стара Загора – 10 младежи ще заемат позиции като помощник-сервитьори в олинклузивните заведения за хранене. Очаква се още младежи да се включат през лятото и в другите хотели на холдинга – по този начин те ще създадат първи стъпки в хотелиерството и ресторантьорството. Освен това Сдружение „ Маринела “, което е част от „ Виктория Груп “, стана сътрудник и на Ателие „ Прегърни ме “ – място, в което изоставени деца от домове се срещат с необятния свят на изкуството. В края на юни 15-20 деца ще основават художествени произведения на разнообразни тематики, а есента в столичния хотел „ Маринела “ е планувана тяхна галерия.

Петзвездният хотел „ Виктория палас “ – също част от холдинга, се намира в сърцето на най-големия празненство курорт Слънчев бряг. Гостоприемството и луксът в него са неповторима композиция. Разположен напълно покрай плажа, в него постоянно отсядат освен богати туристи, само че и хора, които желаят да се потопят в пристрастеностите на нощния живот. В момента там известният кинопродуцент Димитър Митовски снима нов филм. Хотелът разполага и с президентски апартамент, на който могат да завидят и най-богатите туристи в Дубай.

Най-новото попълнение в портфолиото на „ Виктория Груп “ е 4-звездното населено място „ Хасиенда бийч “. То се намира тъкмо до известния къмпинг „ Златната рибка “ и е единствено на 5-6 км от Созопол. Плажът там е от дребното непокътнати места с дюни, водата в залива е кристална, а от комплекса до брега се стига безусловно за 1-2 минути. Атмосферата и архитектурата на морската перла „ Хасиенда бийч “ са неповторими, а едностайните и двустайни жилища в няколкото здания – ниско строителство, оферират всички условия за съвършена отмора. Огромният басейн, детски площадки, огромен затрупан летен бар с цветя на всички места допълват невероятното прекарване там. Бийч питейните заведения пък са обичано място на плажуващите в красивия залив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР