Курорт Pairi Daiza Resort в Брюжелет, Белгия е многократно награждаван

...
Курорт Pairi Daiza Resort в Брюжелет, Белгия е многократно награждаван
Коментари Харесай

Белгийският курорт с гледка като никоя друга

Курорт Pairi Daiza Resort в Брюжелет, Белгия е неведнъж награждаван хотелски комплекс и то освен тъй като за него се твърди, че е първият и единствен в света с нулеви нездравословни излъчвания, а и поради невероятните си стаи за настаняване, които предлага на своите посетители.

View this post on Instagram
A post shared by Ethan De Lathouwer (@adventurebyethan) on Jun 19, 2020 at 12:16am PDT

Хотелът в действителност е част от зоопарк и всички пространства в него гледат към местооботанията на разнообразни животни, сред които мечки, вълци, морски лъвове, пингвини, сибирски тигри и други.

И макар че единствено по себе си това прекарване е неповторимо, неотдавна курортът може да се похвали с още по-впечатляващи придобивки - два подводни жилището, които разделят по една стъклена стена с морж и полярна мечка.

View this post on Instagram
A post shared by Loredana Faes (@faesloredana) on Jun 24, 2020 at 3:09am PDT

Walrus House и Land of the Cold безспорно са едни най-интересните места за пребиваване в Pairi Daiza, тъй като до момента в който добродушно си стоим в някой от двата жилището и си почиваме, можем умерено да гледаме по какъв начин плуват тези големи и красиви животни.

View this post on Instagram
A post shared by Stéphane Coupé Stefco (@coupestephane_stefco) on Jul 2, 2020 at 10:28pm PDT

Стъклата, делящи ни от моржа и полярната мечка, са извънредно дебели и по тази причина не трябва да се тормозим за сигурността си, като постоянно се почистват до бистър искра, с цел да не изпускаме нищо от спиращата дъха панорама.

View this post on Instagram
A post shared by Laurence Xhaflaire (@laurencexhaf) on Jul 1, 2020 at 9:17am PDT

Всъщност всички полярните мечки в Pairi Daiza идват в зоопарка като част от стратегия за отбрана и запазване на типа. Новите местообитания на мечките в зоопарка са авансово в детайли тествани и утвърдени от организацията Polar Bears International. Условията, в които живеят тези полярни мечки са едни от най-хубавите в света, що се отнася до зоологически градини, като една от аргументите е голямото пространство, с което разполагат полярните мечки - 12 пъти по-голямо от законово регламентираното.

View this post on Instagram
A post shared by (@eveline.stranger) on Jun 13, 2020 at 8:06am PDT

Освен това мечоците се радват освен на любопитните погледи на гости, а и на добре охладена морска вода в задоволително огромен и бездънен басейн, както и ледена пещера, където температурата се поддържа непрекъснато под нула градуса, пишат от Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР