Куркумата заема специално място сред богатото разнообразие от подправки. Списъкът

...
Куркумата заема специално място сред богатото разнообразие от подправки. Списъкът
Коментари Харесай

Кога куркумата може да бъде вредна?

Куркумата заема особено място измежду богатото многообразие от подправки. Списъкът с лечебните свойства на тази фалшификация лишава повече от една страница. Случаите, в които се демонстрира вредата от куркума, са много редки. Това обаче се случва, тъй като всеки артикул може да навреди при избрани условия. В тази публикация ще приказваме за това по кое време потреблението на куркума е нездравословна и за какво.

За някои хора куркумата е известна с багрилните си свойства, други считат, че е чудесна фалшификация за ясния, трети имат вяра че лекува голям брой заболявания. Ползите от вълшебната куркума са известни от милиони години. Стритите на прахуляк корени на това растение имат мощни антиоксидантни свойства, облекчават голям брой здравословни проблеми, даже и това да не е признато еднопосочно от медицината.
Кога куркумата може да бъде нездравословна?
Куркумата е известна фалшификация, за която се счита, че е потребна за човешкото здраве. Използва се като помощно средство при лекуване на...
Прочети повече
Но има и избрани положения, при които медицината би жигосала куркумата, тъй като с изключение на изгоди тя има и своите странични резултати. Ако приемате антикоагуланти или медикаменти за разреждане на кръвта, консумирането на куркума дружно с тях би довело до рискови граници на намаление на кръвосъсирването, тъй като подправката има сходни дейности на организма, при чистия и банкет.

Добре е да избягвате и приема и с билки и други подправки, които работят по същия метод на организма като – карамфил или женшен. Ако пък ви следва интервенция е добре да преустановите приема на подправката най-малко две седмици преди хирургичната намеса.

Също по този начин, в случай че страдате от диабет, приемът на куркума може да повлияе на равнищата на кръвна захар във вашия организъм. Ефектът от лекуването може да бъде засилен, в композиция с тази фалшификация, а равнищата на захар в кръвта да се намалят под естествените стойности.

Алергиите към подправки са необичайност, само че се случват. Хората, които са алергични към пъстър прашец, са склонни към такава реакция и към куркума. Ако казусът с вас е подобен, първият ви банкет на куркума би трябвало да стартира с най-малкото количество и да следите реакцията си. Ако тялото възприема подправката като алерген, приемът и би трябвало да бъде прекратен.
Куркума и черен пипер - здравословната магическа композиция!
Подправките са част от кухнята ни. Често ние ги комбинираме, с цел да подправим ястията си и да ги създадем още по-вкусни. Ако имате курку...
Прочети повече
Тъй като куркумата подтиква свиването на мускулите на жлъчния мехур, съществуването на огромни камъни в нея може да докара до затруднения в хода на болестта. Строгата диета, предписана на пациенти с хепатит, също не им разрешава да употребяват куркума. Куркумата подтиква увеличението на секрецията на стомашна киселина. При нараснала киселинност, гастрит, панкреатит ще би трябвало да спрете да го употребявате. Както в острата фаза на язвената болест.

По време на бременността и кърмене също би трябвало да се въздържате от банкет на куркума. Може да предизвика контракции на шийката на матката при бременна жена, да аргументи алергични прояви при бебе. Последната причина е и не се дава подправката на деца под петгодишна възраст.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР