Куркумата е сред най-използваните подправки в днешно време. Тя е

...
Куркумата е сред най-използваните подправки в днешно време. Тя е
Коментари Харесай

Ако искате да сте здрави, пригответе си този домашен лек от МЕД и КУРКУМА

Куркумата е измежду най-използваните подправки в днешно време. Тя е считана за подарък от природата, който всеки би трябвало да се научи да цени. Вкусът на кафявата съставна част е несравним, по тази причина и съумява да си проправи път в кулинарията. Тя обаче намира необятно приложение и в медицината.

Хората разчитат на куркумата, в случай че имат храносмилателни проблеми, стомашни неразположения, мускулни контузии, рани и други.

Ползите от куркумата върху здравето на човек са многочислени и всички те са се потвърдили във времето. Активното съединяване куркумин, което се съдържа в подправката, способства за понижаване на възпаленията.

Според направени проучвания излиза наяве, че точно куркуминът може да помогне на клетките да се оправят с другите възпаления.

Когато обаче тази фалшификация бива комбинирана с мед, то нейното деяние още повече се ускорява. Именно тази композиция е в положение да ви помогне да се справите с доста бактерии.
Как да си приготвите лек с куркума и мед? Съставки:
• 1 супена лъжица куркума на прах;

• 100 гр пчелен мед.
Приготвяне: Назоваха 7 подправки, които предотвратяват рак на стомаха
Според водещи диетолози изброените по-долу подправки също могат да ускорят възобновяване на хората, които страдат от рак. Диетолози...

Двете съставки се смесват в стъклен буркан. Ако не се чувствате добре, тъй като сте настинали или ви е отпаднало, на всеки час приемайте по една чаена лъжичка. На втория ден намалете броя на одобрявания. Започнете да се възползвате от позитивното деяние на домашния лек на всеки два часа.

Едно от най-важните неща е да не преглъщате сместа незабавно, щом попадне в устата ви. Трябва да я оставите да се топи от единствено себе си. За да са резултатите оптимални, комбинирайте приема на куркума и мед с чаша чай.

Това е един естествен лек, който ще ви помогне за нула време да се справите с настинки и грипове, без да се постанова да приемате лекарства от аптеката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР