Куркумата е популярна подправка, за която се смята, че е

...
Куркумата е популярна подправка, за която се смята, че е
Коментари Харесай

Кога куркумата може да бъде вредна?

Куркумата е известна фалшификация, за която се счита, че е потребна за човешкото здраве. Използва се като помощно средство при лекуване на възпаления, стрес, вътрешни болести и доста други болести. Най-ценното за здравето вещество в куркумата е куркуминът - едно от най-силните антиоксидантни съединения с противовъзпалителни, антивирусни, антибактериални и почистващи свойства.

Много антични китайски и индийски медици правят оценка куркумата за благотворното влияние на подправката върху тялото ни. Куркумата е била употребена за облекчение на менструални болки, при лекуване на паразитни болести и болести на храносмилателната система. Понастоящем куркумата е обект на доста проучвания, а описът с удобни за здравето свойства на подправката непрестанно нараства.
Най-полезната напитка за здрав имунитет и крепко тяло
Златно мляко е напитка, позната на човечеството от епохи и употребена поради лечебните си свойства.  Ползите на куркумата се дъл...

И въпреки всичко всяко нещо си има свийте плюсове и минуси. А такива монуси има и при куркумата. Кои са те?

Противопоказания за консумация на куркума

Куркумата нормално не предизвиква обилни странични резултати, само че някои хора могат да получат нежелани реакции. Поради способността им да покачват жлъчната секреция, куркумата и куркуминът не би трябвало да се одобряват от хора с жлъчна спънка, чернодробни болести, камъни в жлъчката и други жлъчни болести.

Отрицателни странични ефекти 

Може да раздразни стомаха
Екзотичен чай прочиства черния дроб и форсира метаболизма
Вкусен чай с добавка на куркума и джинджифил е прелестна и здравословна напитка, която ще помогне за лекуване на грип и простуда през ст...

Куркумата подтиква стомаха да създава повече стомашна киселина. Макар,че оказва помощ на някои хора с храносмилането, може да ги наруши при други. Лекарствата в куркумата, които поддържат здравето на храносмилането, могат да причинят раздразнение, когато се одобряват в огромни количества. Някои участници в изследванията за използването на куркума за лекуване на рак трябваше да отпаднат, защото са имали негативни резултати върху храносмилателната система.

Разрежда кръвта

Почистващите свойства на куркумата също могат да разредят кръвта. Не е ясно за какво това е по този начин. Хората, приемащи медикаменти за разреждане на кръвта, би трябвало да заобикалят потреблението на огромни дози куркума. Други хипотетични изгоди от куркума, като намаление на холестерола и намаление на кръвното налягане, евентуално имат нещо общо с метода, по който подправката работи в кръвта.

Може да подтиква контракциите

Поради резултата на разреждане на кръвта, бременните дами би трябвало да заобикалят приема на добавки с куркума. В същото време дребни количества куркума като фалшификация, добавени към ястия, не би трябвало да съставляват проблем.
Ако желаете да сте здрави, пригответе си този домакински лек от МЕД и КУРКУМА
Куркумата е измежду най-използваните подправки в днешно време. Тя е считана за подарък от природата, който всеки би трябвало да се научи да цени. В...

В кухненските приложения количеството употребен куркумин не би трябвало да надвишава оптималната дневна доза, предложена от Европейския орган за сигурност на храните от три мг куркумин на кг телесно тегло. Трябва да запомните, че куркумата е част от доста известното къри. Освен това, то чудесно замества безумно скъпия шафран и се съчетава добре с морски блага, риба и домашни птици.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР